Hlavní obsah

Karlovy Vary budou hrát i se Slavií doma, spor s městem trvá

KARLOVY VARY

Hokejisté Karlových Varů sehrají i příští domácí zápas v neděli 30. ledna v domácí KV Areně, přestože původně už pro tento duel 46. kola extraligy se Slavií hrozili stěhováním do Sokolova. Spor s vedením města o finančních dotacích pro klub ale pokračuje a hrozba přesunu se týká celého zbytku sezony, navíc může extraliga od příští sezony z Karlových Varů zmizet úplně.

Článek

Fanoušci Energie stejně jako v minulém utkání v úterý proti Pardubicím i dnes při duelu s Brnem podepisovali petici, aby se postoj zastupitelstva změnil. Klub chtěl petici předat městu před původně plánovaným úterním jednáním zastupitelstva a zároveň svolával demonstraci. "Vedení Krajského úřadu však odmítlo konání tohoto jednání z důvodu plánované demonstrace," řekl novinářům manažer karlovarského klubu Miroslav Vaněk, který se před dnešním utkáním sešel ve vestibulu KV Arény s fanoušky.

V návrhu rozpočtu města se letos počítá se snížením dotace pro klub z 12,8 milionu korun z minulého roku na 11,3. Ještě v roce 2009 činila dohromady 18 milionů korun, z čehož dva miliony tvořila prémie za zisk titulu. "Současná politická garnitura hokeji nepřeje a vychutnává si své politické vítězství. Vedení města šíří nepravdivé zprávy o hospodaření klubu a o situaci v klubu. Klub není v žádné dluhové pasti. Problém je v tom, že vedení města očerňuje majitele klubu pana Holoubka, který je z celé situace velice znechucen a uvažuje o prodání licence jinému klubu," zopakoval Vaněk příznivcům názory klubu ke sporu.

KV Aréna v Karlových varechfoto: Sport.cz/Jirka G. Novák

Vedení města ale několikrát zopakovalo, že nechce nátlaku klubu a fanoušků ustoupit. "V současné době proto není jasné, kdy se zastupitelstvo bude konat. Až teprve na něm bude petice předána. I příští zápas se Slavií se bude hrát v KV Aréně a pak se rozhodne podle výsledku jednání zastupitelstva, zda zbytek sezony odehrajeme v Sokolově, kde je o naše zápasy veliký zájem," doplnil Vaněk.

Většinový majitel klubu Karel Holoubek hrozí, že pokud nebude město hokej více podporovat, prodá licenci na extraligu jinam, kde o ni bude zájem. Sám také jmenoval dva hlavní kandidáty na boj o nejvyšší soutěž z první ligy Chomutov a Ústí nad Labem. "V pondělí se koná další jednání vedení klubu s předsedy všech poslaneckých klubů zastupitelstva města Karlovy Vary. Doufám v udržení extraligy v Karlových Varech, jelikož majitel klubu hokej miluje a má snahu, aby vše co nejméně odnesl karlovarský fanoušek," dodal Vaněk.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec