Hlavní obsah

Reichel nechtěl utíkat z boje, odstoupil po dohodě s vedením

LITVÍNOV

Litvínovský patriot Robert Reichel nechtěl jako trenér extraligového týmu utíkat z boje, ale nakonec po dohodě s vedením hokejového klubu v sobotu odstoupil. Devětatřicetiletý bývalý centr, který se přesunul do role hlavního kouče v dubnu hned po konci hráčské kariéry, tak při své první trenérské štaci nedokončil sezonu. Přestože měl jiné nabídky, bude v Litvínově trénovat mládež a svého syna Kristiana.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Trenér hokejistů Litvínova Robert Reichel

Článek

"Já jsem nerezignoval. Mluvil jsem v sobotu ráno s (předsedou představenstva) panem Vopatem a domluvili jsme se, že odstoupím. Bylo to po vzájemné dohodě," řekl Reichel na dnešní tiskové konferenci. Litvínov z posledních šesti zápasů pod taktovkou olympijského vítěze a trojnásobného mistra světa získal jen čtyři body za domácí výhru nad Kladnem a porážku po samostatných nájezdech se Slavií.

Naposledy vedl tým Reichel v pátek při porážce v Pardubicích 2:4, předtím v úterý utrpěl doma debakl s Kometou Brno 1:7. "Nikdy se nevzdávám. Jako hráč jsem to nikdy neudělal a ani jako trenér jsem nikdy nic nevzdal. Ale vedení se rozhodlo, že mužstvo potřebuje impulz," doplnil Reichel, na jehož místo dnes nastoupil trenér Vladimír Kýhos a hned si odbyl po devíti letech obnovenou premiéru na lavičce Litvínova proti Plzni.

Reichel přešel před sezonou z pozice kapitána, lídra Severočechů a také sportovního manažera na trenérskou lavičku a už při svém jmenování počítal s tím, že nová role je náročná a může mít i takový vývoj, jaký nyní nastal. Situaci proto bere s nadhledem. "Není to příjemné, ale jsem úplně v pohodě. Mám volnou neděli, můžu si odpočinout od hokeje. Je to pro mě něco nového a uvidím, jak to budu snášet," usmál se Reichel.

Své bohaté zkušenosti bude nyní předávat mladým hokejistům Litvínova včetně syna Kristiana. "V sobotu jsem okamžitě dostal nějaké nabídky, ale odmítl jsem všechny s tím, že od pondělí budu trénovat sedmou třídu, kde mám i kluka. Je to pro mě něco nového, ale hokej mě baví. Když je český hokej tam, kde je, tak chci pomoci pracovat tak, abychom se dostali jinam. Je ovšem otázka, zda to budu dělat dobře, nebo špatně," přiblížil Reichel svou nejbližší budoucnost.

S A-mužstvem se Reichel rozloučil a popřál mu úspěšný boj o play off. "Přišel jsem do kabiny a řekl hráčům, aby bojovali. Pořád mají šanci urvat play off. S každým z hráčů jsem si podal ruku, v kabině bylo hrobové ticho. Rozloučil jsem se i s maséry, vedoucím mužstva, byl jsem slušnosti vychován od rodičů," dodal Reichel.

Reklama

Související témata: