Hlavní obsah

Sparta i podruhé v sezoně podlehla doma Třinci, tentokrát 3:5

PRAHA

Hokejisté pražské Sparty prohráli ve 44. kole extraligy s Třincem 3:5. Oceláři vyhráli na ledě Sparty i druhý vzájemný duel v sezoně a upevnili si vedení v tabulce.

Článek

Sparta začala souboj s extraligovým lídrem velmi dobře a už po 74 vteřinách zužitkoval nabídku z Výborného hole Bartánus. Oceláři ale dokázali velice rychle kontrovat. Se skončením čtvrté minuty dorazil Pöpperlem vyraženou Polákovu střelu do odkryté branky Varaďa. O dalších 18 sekund později to dokonce bylo již 1:2, když se nádhernou individuální akcí blýskl Orsava.

Pražané se chvilku vzpamatovávali z direktu hostů a nechybělo mnoho, aby jejich chybující obrana v několika okamžicích inkasovala potřetí. Obrovskou šanci přidat třetí třineckou trefu měl především Peterek, jenž zůstal zapomenutý na sparťanském brankovišti, ale Pöpperleho propálit nedokázal. Stejně dopadl v závěru úvodní části i Kratěna, který se protáhl do dobré pozice mezi kruhy, ale gólman Hamerlík mu ve vyrovnání zabránil.

První polovina druhé dějství přinesla několik přesilovek na obou stranách, ale v početní převaze se ani jednomu z týmů příliš nedařilo. Přesně na konci 31. minuty ale dostal hodně prostoru Seman a s přehledem zvýšil na 3:1. Krizová navíc začala být situace pro domácí 64 vteřin poté, když přečíslení tři na dva využil Peterek a bekhendem přidal čtvrtý gól Ocelářů.

Nový elán do žil sparťanů nalil za dalších 74 sekund Bartánus, když dorazil do branky Kratěnův vyražený pokus. Domácí začali svého soupeře čím dál více přehrávat, ale v koncovce jim chybělo více klidu a mnohdy i trocha střeleckého štěstí.

Sparta vlétla ve velkém stylu i do třetí dvacetiminutovky a její převahu dokázal ještě v přesilovce z konce druhé třetiny po vyloučení Bonka gólově vyjádřit Luňák. Pražané vyvinuli velký tlak, v některých fázích dokázali uzamknout Třinec v jeho obranném pásmu před Hamerlíkem, ale vyrovnání nepřišlo ani při velkých šancích Broše, Tona, Kratěny, Kafky či beka Philippa.

Již téměř dvě minuty před vypršením základní hrací doby zkusila Sparta štěstí se hrou bez brankáře, ale v závěrečných vteřinách přebruslil Růžička snadno Gulašiho a přidal snadno pojistku na výhru Třince.

HC Sparta Praha - HC Oceláři Třinec 3:5 (1:2, 1:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 2. Bartánus (D. Výborný), 34. Bartánus (Kratěna), 42. Luňák (Bartánus, Vykoukal) - 4. Varaďa (Bonk, Polák), 5. Orsava (Hrabal, Hrňa), 31. Seman (Polák, Varaďa), 33. Peterek (Zagrapan, Lojek), 60. M. Růžička (Krajíček). Rozhodčí: Hodek, Mikula - Bádal, Kalivoda. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:0. Diváci: 4368.
Sparta Praha: Pöpperle - Vykoukal, Gulaši, Macholda, O'Brien, Philipp, Jan Hanzlík, od 33. navíc Husák - Ton, Broš, Smoleňák - Kratěna, D. Výborný, Bartánus - Kafka, Koreis, Hromas - Žalčik, Karpov, Luňák - od 41. navíc Rubeš. Trenéři: M. Hořava st. a Rulík.
Třinec: Hamerlík - Krajíček, Seman, Zíb, Hrabal, Richter, Lojek - D. Květoň, Polanský, M. Růžička - Zagrapan, Peterek, Adamský - Polák, Bonk, Varaďa - Hrňa, McGregor, Orsava. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.

Reklama

Související témata: