Hlavní obsah

O setrvání hokejové extraligy v K. Varech se bude dál jednat

O setrvání extraligového hokejového klubu HC Energie v Karlových Varech stále není definitivně rozhodnuto ani po dnešním jednání vedení města a majitele klubu Karla Holoubka. Obě strany ovšem shodně uvádějí, že se opět sejdou k dalšímu jednání a chtějí udělat vše pro udržení hokeje v lázeňském městě.

Foto: Petr Hloušek, Právo

O budoucnosti extraligy v Karlových Varech ještě není rozhodnuto.

Článek

Konflikt mezi oběma stranami způsobilo plánované snížení městské dotace pro hokejový klub z loňských 12,8 milionu korun na letošních 11,3 milionu korun. Karlovarský primátor Petr Kulhánek (KOA) poznamenal, že obě strany si podrobně vyjasnily své postoje a bavily se o možnostech jak situaci řešit. "Konkrétní ale prozatím nebudu. Nejdříve bude nutné prověřit, co je a co není možné," podotkl primátor.

O podrobnostech z jednání nechtěl hovořit ani Holoubek. Jen konstatoval, že si se zástupci vládnoucí koalice ve městě (Karlovarská občanská alternativa, TOP 09, Alternativa, hnutí O co jim jde?!) vysvětlili své postoje, aby se obě strany lépe pochopily.

"Teď bude třeba provést analýzu, jež by mohla pomoci k případnému řešení situace. A budeme opět jednat. Hokej se zatím v karlovarské aréně hrát bude," uvedl Houloubek.

Spor radnice s hokejovým klubem ovlivnil také zastupitelstvo města, které se mělo sejít ve úterý na krajském úřadu. Kraj ale dnes magistrátu oznámil, že mu sál nepůjčí. Důvodem byla plánovaná demonstrace příznivců hokejového klubu za zvýšení dotace města pro klub.

Do sporu však nechce být kraj zatahovaný. Město nakonec muselo zastupitelstvo zrušit a uskuteční se až v náhradním termínu. Na kraji se tedy nebude ani demonstrovat.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice