Hlavní obsah

Štěstí přeje odvážným, ale Langa nelákáme, tvrdí litvínovský šéf Vopat

LITVÍNOV

Nevídanou proměnou prošli hokejisté Litvínova po trenérské rošádě, která se udála o víkendu. Zatímco dříve tápající tým prohrál pod vedením Roberta Reichla čtyři zápasy v řadě a opustil pozici v elitní desítce tabulky, jeho nástupce Vladimír Kýhos přivedl severočeský celek ke dvěma vítězstvím v extralize během tří dnů.

Foto: , ČTK

Hokejisté Litvínova oslavují vítězství na ledě Sparty.

Článek

„Zatím se ukázalo, že tahle trenérská rošáda nese ovoce. Každý krok je riskantní, ale štěstí přeje odvážným,“ řekl pro Sport.cz předseda představenstva klubu ing. Jan Vopat po úterním duelu na Spartě, kde Litvínov vyhrál 4:1. „Trenérská výměna je standardní záležitostí v kolektivních sportech. Je ověřené, že mívá zpravidla pozitivní dopad. Zaplaťpánbůh, že se nám to také povedlo,“ usmál se klubový šéf.

Skvělým tahem bylo angažování brankáře Martina Volkeho z prvoligových Litoměřic. Gólman, který přišel z nižší soutěže, je momentálně největší hvězdou Litvínova. „Náš sportovní manažer Jiří Bubla spolupracuje s Litoměřicemi, kde střídavě vypomáhali z našeho klubu Stříteský, Gula, Bojer i Rindoš. O Volkem jsme věděli, že je kvalitní a jsme rádi, že se mu daří. Pokud se nic nestane, může u nás zůstat až do konce sezóny,“ poznamenal předseda představenstva a otec litvínovského kapitána Romana Vopata.

Trenér Litvínova Vladimír Kýhosfoto: ČTK/Libor Zavoral

Spekulovalo se, že Litvínov „lanaří“ Roberta Langa, dlouhá léta působícího v zámořské NHL. „Tyhle zvěsti nepramení z Litvínova. Nekontaktovali jsme ho a nic o tom nevím,“ prohlásil Vopat rezolutně.  Ale připustil, že klub skutečně hledá posily. „To ano, ale je třeba chovat se korektně na všechny strany. Myslím, že máme vytipováno dobře. Hledíme už směrem do příští sezóny,“ naznačil Vopat.

Aktuálním cílem pro zbytek letošního ročníku je dostat se do play-off. „Nastartovali jsme dobře a porazili favorizovanou Plzeň, která by v případě, že by neměla odpočet bodů, figurovala na druhém místě tabulky, a následně Spartu. To, co jsme před čtrnácti dny ztratili, se nám po dvou těžkých zápasech povedlo vrátit zpátky. S výkonem ze Sparty se dá uspět všude. Ale nasazení musí být na hranici obětavosti u všech hráčů. Teď je prvořadým úkolem vyhrát v pátek v Mladé Boleslavi,“ dodal klubový šéf.

Reklama

Související témata: