Hlavní obsah

Šulc půjde před disciplinárku, body v tabulce se už měnit nebudou

ŠPINDLERŮV MLÝN

Situace si to vyžádala, Asociace profesionálních klubů svolala mimořádné zasedání. A to dvoudenní do Špindlerova Mlýna. Důvod? Kdo sleduje letošní průběh extraligy, nemůže se divit. Výsledek? Body se nikomu brát ani vracet nebudou, a ředitel extraligy Stanislav Šulc má i nadále důvěru. Půjde ale v "kauze Adamský" před disciplinární komisi.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Prezident Asociace profesionálních klubů ledního hokeje (APK) Ctibor Jech a ředitel hokejové extraligy Stanislav Šulc (vpravo).

Článek

„Dotkli jsme se případu Adamský a Švrček, který nás bolel nejvíce,“ řekl Ctibor Jech, prezident APK. Zde byly zjištěny informace o administrativním pochybení při přestupu Adamského z Plzně do Třince. A Švrčkova hostování z Olomouce do Zlína.

„Podmět k nám nepřišel žádný, šlo čistě o informace, které se objevily v tisku a médiích. Ředitel podal vysvětlení a bylo přijato jednoznačné rozhodnutí, že po sportovně-technické stránce tato věc nebude řešena, hráči jsou zaevidování,“ připojil Jech.

Tři osoby před disciplinárku 

Ale pochybení, že u Adamského nebyl dodržen správný doklad, nevyloučil. „Zúčastněné osoby - pan Jaromír Zavoral z Plzně, pan Stanislav Šulc z APK a pan Pavel Marek z Třince - zde bude řešení případu předáno disciplinární komisi, která má možnost to dále řešit po své linii,“ vysvětlil další kroky Jech.

Dále byla na pořadu dne Mladá Boleslav, která otevřela svoji kauzu odečtu dvaadvaceti bodů. Ale potvrdilo se rozhodnutí z minulého jednání. „Více se k tomu nechceme vracet, považujeme záležitost Kladna, Mladé Boleslavi a Plzně za uzavřenou,“ řekl Jech k odebraným bodům těmto třem týmům.

Po vyslechnutí argumentů bylo jednoznačně odhlasováno, že se nic měnit nebude. Třináct hlasů pro včetně potrestané Plzně, zdržela se pouze Mladá Boleslav.

Dvě hodiny po pravém poledni zasedli zástupci extraligových klubů ke stolu. Na programu měli sedm bodů. První den jednání v hotelu Horal skončil po téměř sedmi hodinách.

Kaňka zůstane, říká Jech 

„Budeme muset nést větší disciplínu, s ředitelem to ještě probereme. Jsou věci, které se nám nahromadily, kluby si je odsouhlasily, sami jsme do toho pana Šulce dotlačili. Dotýká se nás to, mrzí nás veškerý obraz, ale přistupujeme k tomu racionálně. Věřím, že se povede play-off a ročník dokončíme, i když určitá kaňka bude,“ pověděl Jech o problémech této sezóny.

Patnáct let fungoval systém přestupů bez větších šrámů, nyní se objevily trable. „Tady šlo nedůslednost v klubech,“ upřesnil prezident APK. „Myslím si, že to bylo osobní selhání ve třech klubech. Všude byli noví lidé,“ přidal se Ladislav Blažek, člen představenstva APK .

"Byl prezentován návrh plánu rozvoje, struktury a prezentace extraligy před příštím ročníkem. Na příští Valné hromadě bude předložena finální podoba návrhu plánu s jasnými úkoly a strukturou APK," bylo také vepsáno do oficiálního prohlášení.

Další otázkou, která hokejovou veřejnost zajímá, je další působení Stanislava Šulce, který přiznal pochybení v kauze Adamský, a který vynesl verdikt o odečtu bodů.

Má tedy Šulc nadále důvěru klubů? „Vůbec se o tom nemluvilo. Po sezóně se vždy řeší personální záležitosti. K tomu se určitě budeme vracet, včetně všech dalších věcí,“ odvětil Jech. „V tuto chvíli důvěru má. Snahou je daleko více zprofesionalizovat řízení a vedení.“ Samotný ředitel extraligy Šulc se nechtěl k zasedání vyjádřit.

V APK by se mohli objevit další lidé, kteří by měli posílit kontrolu. Podle Blažka majitelé klubů přemýšlí zatím o dvou osobách.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec