Hlavní obsah

Slavia otočila utkání s Libercem, v prodloužení rozhodl Jelínek

PRAHA

Hokejisté Slavie porazili v utkání 45. kola Tipsport extraligy Liberec 2:1 po prodloužení a bodově se dotáhli na šesté České Budějovice. Liberečtí už od druhé minuty zásluhou Bartovičovy trefy vedli, za Pražany srovnával ve druhé třetině Vondrka, v nastaveném čase jim pak bod navíc zajistil Jelínek.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Utkání 45. kola hokejové extraligy HC Slavia Praha - Bílí Tygři Liberec 28. ledna v Praze. Zleva útočník Slavie Tomáš Svoboda, liberecký útočník Jan Víšek a obránce Vladimír Roth.

Článek

Úvodní dvacetiminutovka byla pod jednoznačnou taktovkou Bílých tygrů, kteří šli do vedení už ve druhé minutě. Krejčíkovi přeskočil puk při rozehrávce hokejku a Bartovič se trefil přesně mezi Kopřivovy betony. Následně se v dobré pozici ocitli Kudrna s Víškem, oba ale zamířili mimo. Neuspěl ani v jedenácté minutě Nedvěd, který se ocitl zcela sám před slávistickou brankou.

V osmnácté minutě pláchl při vlastním oslabení autor první branky Bartovič, řítil se zcela sám na Kopřivu, ten mu ale neohroženě skočil pod nohy a puk vyrazil. Pražané měli možnost ke srovnání v závěru prvního dějství, při 25 vteřin dlouhé dvojnásobné přesilovce, ani při následné klasické však Pince ani jednou neprověřili.

Po změně stran Slavia přidala, jako první ovšem zahrozil Liberec. Klimenta přebruslil domácí zadáky, na Kopřivu si ale nepřišel. Na druhé straně mohl Poletín naservírovat puk před odkrytou bránou číhajícímu Sklenářovi, místo toho ale zbytečně střílel z ostrého úhlu. Ve 27. minutě vypálil Svoboda, Pinc se vyznamenal rychlým mávnutím lapačkou.

Liberecký útočník Lukáš Vantuch (vlevo) a útočník Slavie Tomáš Svoboda. foto: ČTK/Kateřina Šulová

O chvíli později vyjel Tomica zpoza branky, okamžitě zasouval puk k levé tyči, Pinc ale stačil bleskově zareagovat a kotouč lapačkou přikryl. Liberec v té době hrál až zbytečně pasivně, za což byl také potrestán. Při přesilovce našel Třetina u levé tyče číhajícího Vondrku, jenž střelou po ledě srovnal.

Ve 46. minutě zívala na Třetinu odkrytá klec, Pinc ale tygřím skokem tutovku lapil. Neujala se ani jiná z šancí, a tak utkání dospělo do prodloužení. V něm se až před Kopřivu prokličkoval hostující Dušek, stopku mu však vystavila gólmanova vyrážečka. na druhé straně pak předložil Krenželok puk Jelínkovi, který Pražanům zajistil bod navíc.

HC Slavia Praha - Bílí Tygři Liberec 2:1 po prodloužení (0:1, 1:0, 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 38. Vondrka (Třetina, Krenželok), 65. Jelínek (Krenželok) - 2. Bartovič (Podkonický). Rozhodčí: Minář, Mikula - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:0. Diváci: 4296.
Slavia Praha: M. Kopřiva - Roth, Vašíček, Kuboš, Krejčík, Kolařík, Žižka, Barák - Krenželok, Třetina, Vondrka - T. Svoboda, Jaškin, Tomica - Micka, P. Jelínek, Doležal - Pospíšil, Sklenář, Poletín. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.
Liberec: Pinc - Hunkes, Čakajík, Moravec, Holub, Derner, Trončinský - Kudrna, Nedvěd, Dušek - Bartovič, Podkonický, M. Hořava - Klimenta, Vak, Víšek - Špaček, Vantuch, Ondřej. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.

Reklama

Související témata: