Hlavní obsah

Hokejista Zagrapan jedním gólem pomohl k debaklu "svého" Zlína

TŘINEC

Hned první zápas proti Zlínu oslavil hokejista Marek Zagrapan jedním vstřeleným gólem. Čtyřiadvacetiletý slovenský útočník, který v modrožlutých barvách hokejově vyrůstal, jím pomohl k vítězství Ocelářů 7:1.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto

Článek

Bývalý slovenský juniorský reprezentant si v extralize proti Zlínu zahrál vůbec poprvé a hned z toho byl gól. "Strávil jsem tam krásné roky, nevím jestli jich bylo sedm nebo osm. Mám na to velmi dobré vzpomínky, ale dneska jsem v Třinci a snažím se odvádět to nejlepší tady," zavzpomínal na zlínské angažmá Zagrapan, který do Třince přišel těsně po Vánocích z Chanty Mansijsku hrajícího KHL.

Zagrapan už v závěru pouze navýšil skóre na 5:1. Třinec svého soupeře zlomil už v prvních dvou třetinách a nezastavila ho ani rychle obdržená branka, kterou dostal už v 18. sekundě. "Bylo důležité, že na střídačce nenastala žádná panika. Říkali jsme si, že musíme hrát pořád dále to svoje a že to přijde. A stalo se," řekl Zagrapan.

Oceláři si užívají výtečnou střeleckou formu. Kosí jednoho soupeře za druhým a Zlínu, vyhlášenému jeho propracovanou defenzívou, dnes uchystal nejvyšší porážku sezony. "Máme obrovské sebevědomí. Je to vidět na ledě, v kabině, všude. Celý tým je ve velké pohodě, góly dávají všechny čtyři pětky. Doufám, že v tom budeme pokračovat," prohlásil Zagrapan.

Třinec nezabrzdila ani hrozba odečtu bodů za chybnou registraci útočníka Martina Adamského, který byl v poslední době hojně propírán ve všech médiích. "Samozřejmě, že jsme se o tom v kabině bavili, byly toho plné noviny. Ale nám bylo řečeno, že je všechno v pořádku. A jsme tu hlavně od toho, abychom hráli hokej," dodal Zagrapan.

Reklama

Související témata: