Hlavní obsah

Mensator dobral antibiotika, druhý den vychytal nulu

KLADNO

Václav Baďouček poprvé v roli hlavního kouče a Lukáš Mensator v brance po čtrnáctidenní pauze vynucené nemocí. Tyto dvě novinky byly na první pohled viditelné už před úvodním buly zápasu na ledě Kladna, k potěše karlovarských fanoušků se ale oproti minulým zápasům změnil i výsledek. Po dvou porážkách se Západočeši opět radovali z vítězství.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Brankář Karlových Varů Lukáš Mensator

Článek
Fotogalerie

A v jejich pozici, kdy se notně strachují o pozici v elitní desítce, která dostane vstupenku do play off, to byla výhra toužebně očekáváná. „Jsme v podstatě ve stejné situaci jako vloni, bodů máme podobně, jediný rozdíl je v tom, že letos je tam na čtrnáctém místě trochu odskočená Mladá Boleslav,“ připomínal Mensator marný boj o elitní desítku z minulé sezóny.

Šestadvacetiletý gólman přinesl klid do brankoviště Energie. Ve čtyřech utkáních bez jeho přítomnosti Vary vyhrály jen jednou, v průměru inkasovaly čtyři branky na zápas. Včera ani jednu. „Poslední utkání nám nevyšla, nebylo to vinou gólmanů, ale když je vzadu větší jistota, hráčům to pomůže. Proto jsme hodně stáli o to, aby Lukáš nastoupil,“ přiznával nový hlavní kouč Baďouček.

Překvapil sám sebe 

Mensator totiž teprve ve čtvrtek dobral antibiotika. „Sám jsem byl trochu překvapený, jak to šlo na ledě dobře. Ono většinou, když se před zápasem cítím dobře, tak to pak nestojí za nic a naopak,“ pousmál se gólman s reprezentačními zkušenostmi.

Mensator pochytal 23 střel, domácí si šancí vytvořili poskrovnu, a tak se nejvíc o čisté konto bál při nahození Bicka v 52. minutě, které se odrazilo na brankovou čáru. Nebo za ní? Domácí hráči gestikulovali jednoznačně. „Já za sebe neviděl, ale spíš jsem se bál, že to gól byl, když se mi puk odrazil od pravé paty. Jenže kluci z naší čtvrté lajny mi říkali, že mám být v klidu, protože to za čáru nešlo,“ popisoval Mensator. Rozhodčí po zhlédnutí videa k jeho úlevě rozpažili.

„To byl možný klíčový okamžik, kdyby Kladno snížilo na 1:2, bylo by nám těžko,“ přiznával Baďouček po vítězné premiéře. „Ale kluci mi ji usnadnili, hráli aktivní hokej a napadali přesně, jak jsme si řekli,“ hřálo kouče.

Reklama

Související témata:
  3 : 4 Vsetín - Kladno 3 : 4 dohráno
20240422T18 : 00:00+0200
Vsetín vs. Kladno
Vsetín vs. Kladno
Vsetín
Kladno