Hlavní obsah

Vrbata rozhodl v nájezdech o výhře Mladé Boleslavi nad Litvínovem

MLADÁ BOLESLAV

Hokejisté poslední Mladé Boleslavi zvítězili v 45. kole extraligy nad Litvínovem 3:2 po samostatných nájezdech a snížili svou ztrátu na třinácté Kladno na pět bodů. V rozstřelu rozhodl David Vrbata. Severočeši poprvé prohráli pod vedením nového trenéra Vladimíra Kýhose a jsou jedenáctí o skóre za desátou Plzní.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ilustrační foto.

Článek

Úvodní třetina zápasu nabídla divákům v Mladé Boleslavi dvě různé poloviny. V první desetiminutovce byli aktivnější domácí hokejisté, kteří rychleji bruslili a dostávali se častěji před gólmana hostů Volkeho. V páté minutě se také dostali do vedení, když se ve skrumáži před litvínovskou brankou nejlépe zorientoval domácí útočník Divíšek.

Hosté se ale postupně dostávali do hry a svůj vzrůstající tlak korunovali vyrovnávací brankou necelé dvě minuty před úvodní sirénou. Po domácí ztrátě kotouče ve středním pásmu se do úniku dostal Černošek, který předložil ukázkovou přihrávkou kotouč Trávníčkovi, který zůstal osamocený před brankářem Schwarzem a nezaváhal.

V druhém dějství padl pouze jediný gól, který vsítili hosté. Oba soupeři dostali stejnou šanci dlouhých přesilových her pěti proti třem. Nejprve domácí promarnili svou šanci, i když byli velmi blízko vedoucí branky. Po návratu čtvrtého litvínovského hráče na led se do úniku dostal útočník Divíšek, který stihl zakončit, ačkoli byl při svém pokusu zahákován. Nejprve jeho střelu zkoumal rozhodčí u videa, který rozhodl v neprospěch domácího týmu. Divíšek ovšem dostal ještě výhodu trestného střílení, ale jeho pokus o blafák gólman Volke vystihl.

Hosté před koncem třetiny dostali výhodu dvojnásobné přesilovky na celé dvě minuty, když se zároveň provinili proti pravidlům dva domácí hráči Hyka a Žabka. Benzině potom trvalo 82 vteřin, než se z vedoucího gólu radoval Viktor Hübl, který po odražené Lukešově střele o zadní mantinel skóroval do odkryté Schwarzovy branky.

Pouhých 24 vteřin třetí části utkání stačilo domácímu týmu, aby vyrovnal. Před gólmana Litvínova se prodral útočník Nouza a zakončil úspěšně. Rozhodnutí ale běžná hrací doba nepřinesla. O druhém bodu pro jedno z mužstev nerozhodlo ani následné prodloužení, v kterém domácí tým promarnil přesilovou hru při Kubátově vyloučení. V nájezdech nakonec uspěl pouze mladoboleslavský Vrbata, jehož pokus ale po protestech hostů musel potvrdit až verdikt videorozhodčího. Litvínovský trenér Kýhos, který nahradil Reichla, tak po dvou výhrách poprvé poznal hořkost porážky.

BK Mladá Boleslav - HC Benzina Litvínov 3:2 po sam. nájezdech (1:1, 0:1, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 5. Divíšek (Pabiška), 41. Nouza (Boháč, Divíšek), rozhodující sam. nájezd Vrbata - 19. Trávníček (Černošek), 37. V. Hübl (Lukeš, Černošek). Rozhodčí: Šír, Hrubý - Bláha, Kostka. Vyloučení: 4:8. Využití: 0:1. Diváci: 3920.
Mladá Boleslav: Schwarz - Hay, Mikuš, Benda, Macháček, Žabka, Chaloupka, Lehikoinen, Marušák - Gajovský, Divíšek, Boháč - Vrbata, Tvrdík, Pabiška - Bahenský, Štefanka, Matějovský - Hyka, Plodek, Nouza. Trenéři: Holaň a Hiadlovský.
Litvínov: Volke - Černošek, Kubát, Stříteský, Skuhrovec, Švarný, Poživil, Gula - Kubinčák, V. Hübl, Lukeš - Černý, Kracík, Jenáček - Jánský, Rindoš, Trávníček - Majdan, Bojer, Gerhát. Trenéři: Kýhos a Kučera.

Reklama

Související témata: