Hlavní obsah

Liberec i bez Nedvěda porazil Kometu a přiblížil se Třinci

LIBEREC

Hokejisté Liberce využili zaváhání vedoucího Třince a po výhře ve 46. kole extraligy nad Kometou Brno 5:2 snížili svůj odstup od Ocelářů na tři body. Tygři uspěli i bez zraněného kapitána a nejproduktivnějšího hráče Petra Nedvěda, dvěma góly se na jejich výhře podílel Tomáš Klimenta.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Liberecký Tomáš Klimenta dal dva góly.

Článek

Domácí na svého soupeře vlétli ve velkém stylu. Na brankáře Hoviho se valil jeden útok za druhým. Zvláště první řada Liberce zatápěla brněnské obraně, ale Kudrna ani Dušek ve svých šancích neuspěli. O pár vteřin později se do obrovské šance dostal i třetí člen první útočné řady Špaček, ale z dorážky nedokázal trefit odkrytou Hoviho branku.

Hosté se poprvé osmělili až v jedenácté minutě, když Hruška po Hořavově chybě pálil z nebezpečné pozice. Na druhé straně zahrozilo liberecké duo Klimenta - Víšek, ale druhý jmenovaný brněnskou branku přestřelil. O pár vteřin později se už domácí mohli radovat, když Dušek dokázal propasírovat puk za záda brněnského brankáře. Domácí po vstřelené branky nepolevili a dále se tlačili do útočného pásma. Kometa mohla srovnat chvíli před přestávkou, ale Hruška v dobré šanci selhal i napodruhé a poslal puk na Pince.

Domácím skvěle vyšel vstup do druhé třetiny, když se Vak obtočil kolem tyčky, vypálil na Hoviho, který jen odrazil puk k volnému Klimentovi, jenž neměl sebemenší problém jej dostat do hostující branky. Druhá inkasovaná branka probrala hosty, kteří se začali více tlačit před domácího brankáře, Kvapil však přízemní střelou na Pince nevyzrál. To se povedlo až o chvíli později Dlouhému, který kličkou vyzrál na domácího brankáře. O minutu později mohlo být vyrovnáno, ale Erat ve své šanci nastřelil tyč.

Ve 32. minutě se domácí mohli radovat po třetí, když se Klimenta v přesilovce prosadil podruhé. V závěru třetiny Kudrna vypracoval pro Duška velkou šanci, ale ten v zakončení selhal. Mnohem lépe si vedl Bartovič, jenž pár vteřin před koncem druhé části z průniku překonal brněnského brankáře.

Hosté do třetího dějství vstoupili aktivně se snahou o vstřelení brzké branky, která by ještě mohla zdramatizovat vývoj zápasu. Dlouhý a po něm Brabenec ale na Pince nevyzráli. Ve 48. minutě se do úniku v oslabení dostal domácí obránce Trončinský, ale byl hákován. Z nařízeného trestného střílení však mladý bek neuspěl. V 52. minutě vykřesal naději pro hosty střelou mezi Pincovi betony útočník Hruška. Ta však zhasla po páté brance domácích, kterou měl na svědomí Vak.

Bílí Tygři Liberec - HC Kometa Brno 5:2 (1:0, 3:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 13. Dušek (Kudrna), 23. Klimenta (Vak), 32. Klimenta (Moravec), 40. Bartovič (Moravec, Podkonický), 55. Vak (Čakajík) - 27. Dlouhý (Jakub Svoboda, Brabenec), 52. R. Hruška (Kvapil). Rozhodčí: Hribik, Pešina - Kalivoda, Jiří Svoboda. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:0. Diváci: 7008.
Liberec: Pinc - Čakajík, Hunkes, Moravec, Derner, Trončinský, Holub, Říha - Kudrna, Dušek, Špaček - Klimenta, Vak, Víšek - Bartovič, Podkonický, M. Hořava - Ondřej, Vantuch, Urban. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.
Kometa Brno: Hovi - Stehlík, Houdek, Bičánek, Kempný, Mojžíš, Malec - Erat, Dopita, Veselý - Balej, R. Hruška, Kvapil - R. Procházka, Širokovs, Hubáček - Brabenec, Dlouhý, Jakub Svoboda. Trenéři: Lubina a Číhal.

Reklama

Související témata: