Hlavní obsah

Sparta byla hratelná, přiznal Vrbata, který musel předčasně do šatny

PRAHA

Cestou do šatny boleslavský útočník David Vrbata „pozdravil“ hokejkou zábradlí ve sparťanské chodbě. Právě mu byl přidělen trest do konce utkání. Domácí dali gól, hosté prohrávali 2:3. "Emoce k hokeji patří. Kdyby nebyly, tak hráč nemá na ledě co dělat,“ říkal už v klidu po utkání. Právě po jeho návratu z tresné lavice Boleslav inkasovala třetí gól. Do hry se ale nestihl zapojit, Bartánus skóroval tři sekundy po vypršení jeho trestu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Mladoboleslavský útočník David Vrbata

Článek

Davide, po třetím gólu jste si šel s rozhodčím něco vysvětlovat, co se stalo? Podle mého názoru byl na mě faul, ještě předtím než rozhodčí písknul faul, který jsem měl udělat já. Šel jsem se ho zeptat, jestli to neviděl. Prostě se stala taková věc, dal mi do konce zápasu. Více k tomu nemohu říct, psát se o tom nemůže, uškodil bych sám sobě. Prostě se to takhle semlelo a prohráli jsme 2:4.

Kdyby bylo skóre jiné, byla by vaše reakce jiná? Myslím, že ten zápas se pro nás vyvíjel velice dobře, byli jsme lepším týmem a měli jsme více šancí, ale nemáme žádný bod, těžko se to hodnotí.

Utkání jste nedohrál, jak vám bylo v šatně? Mrzelo mě to, ale tak se zápasy vyvíjí, emoce tam jsou. Stál jsem v chodbě a viděl jsem vše na obrazovce, měli jsme šance, ale gól jsme nedali, naopak při power play dostali.

Kdy jste se naposledy takto rozčílil? Nevím. Myslím, že s Třincem jsem dostal deset minut. Kdyby tam nebyly emoce, tak hráč nemá na ledě co dělat. Někdy se to takhle stane.

Jaká byla reakce trénéru? To bude asi zítra, těžko říct.

Mrzí prohra o to víc, že Sparta nemá ideální formu a byla k poražení? Sparta byla hratelná, to se minulé sezóny nestávalo.

V letošním ročníku vás čeká boj o udržení v extralize... Body stahujeme jak se dá, věřím, že do play-out budeme minimální rozdíl, budeme se snažit Kladno přeskočit.

Bude to jen mezi vámi? Je to možný, po té aféře se taháme my s Kladnem. My se ale musíme soutředit na všechny zápasy i v základní části, abychomu udělali hodně bodů.

Reklama

Související témata: