Hlavní obsah

Bodový měšec extraligy nabízí 18 bodů, jeden tým vytáhne Černého Petra

Libor KalousSport.cz

Šest kol a v banku vyčkává osmnáct bodů. Taková je matematika pro konec základní části hokejové extraligy. Někde mohou být více v klidu, jinde se schyluje k zásadním okamžikům sezóny. Tím je postup do play-off, případně předkolo vyřazovacích bojů. Pořádně rušno bude v Karlových Varech, Plzni, Brně a Litvínově. Tuto čtyřku dělí jediný bod a v osudí pravdy jsou jen tři místenky pro nadstavbu v nejvyšší soutěži. Jeden tým vytáhne Černého Petra.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Plzeňský útočník Tomáš Vlasák kraluje kanadskému bodování. Zahraje si tento hráč také play-off?

Článek

Karlovy Vary - 8. místo, 66 bodů Ze sledované čtveřice mají náskok. Ten ale čítá jeden jediný bod, což nemusí znamenat vůbec nic. Možná také ale vše. Na svém ledě hráči z Varů zatím získali 32 bodů, při výjezdech o dva více, tedy vyrovnaná bilance. Do konce základní části odehrají tři zápasy doma a tři venku. S konkurenty o tři místa v desítce se utkají jednou - s Litvínovem venku.

„Na tabulku se koukám každé ráno v novinách. V kabině se o tom hodně bavíme, snažíme se do zápasů jít maximálně namotivovaní a bojovat o každý bod,“ řekl obránce Michal Dobroň pro klubové stránky.

Zápasy do konce základní části
1.2.Mladá Boleslav - Karlovy Vary
3.2.Karlovy Vary - Třinec
6.2.Litvínov - Karlovy Vary
16.2.Karlovy Vary - Zlín
18.2.České Budějovice - Karlovy Vary
20.2.Karlovy Vary - Sparta Praha
Posledních pět odehraných utkání: 8 bodů a skóre 15:11

Plzeň - 9. místo, 65 bodů I přes odečet 19 bodů v kauze „registračky“ bojuje Plzeň o play-off. A to ji právě žene dopředu, ví, že by se ji povedl husarský kousek. Hráči vedení Marianem Jelínkem doma získali 35 bodů, z cizích hřišť přivezli 30. I toto mužstvo čekají tři zápasy před svými fanoušky a tři venku. S konkurenty o tři místa v desítce se utká jednou - s Brnem doma.

„Tohle mužstvo má neuvěřitelnou morálku a vnitřní sílu,“ řekl po posledním utkání útočník Radek Duda, který ale závěrečná kola nejvyšší soutěže za Indiány neodehraje, vrací se do prvoligového Chomutova.

Zápasy do konce základní části
1.2.Slavia Praha - Plzeň
4.2.Plzeň - Kladno
6.2.Mladá Boleslav - Plzeň
16.2.Plzeň - Brno
18.2:Třinec - Plzeň
20.2.Plzeň - Zlín
Posledních pět odehraných utkání: 12 bodů a skóre 11:5

Brno - 10. místo, 65 bodů Kometa si nervy s postupem „zavinila“ sama. Od 10. prosince do 16. ledna sehrála 12 utkání a 11 prohrála! Domácí statistika říká, že si na svém hřišti připsala 39 bodů, venku 26. I tým vedený Ladislavem Lubinou má v harmonogramu tři klání doma a stejný počet výjezdů. S konkurenty o tři místa v desítce se utká jednou - s Plzní venku.

„Musíme zlepšit naší hru v obraně, většina gólů padla po dorážkách před brankou, kde jsme jejich hráčům nechávali hodně prostoru,“ upozorňoval obránce Richard Stehlík po posledním utkání, kde Kometa nestačila pod Ještědem na Liberec, prohrála 2:5.

Zápasy do konce základní části
1.2.Brno - České Budějovice
4.2.Vítkovice - Brno
6.2.Brno - Pardubice
16.2.Plzeň - Brno
18.2.Kladno - Brno
20.2.Brno - Slavia
Posledních pět odehraných utkání: 9 bodů a skóre 16:12

Litvínov - 11. místo, 65 bodů Litvínov by si přál asi jediné, pokud by měl vycházet ze statistik probíhajícího ročníku. Doma nastřádal do tabulky 49 bodů, venku pouhých 16. A to může být výhoda. Právě hráči pod vedením Vladimíra Kýhose odehrají čtyři zápasy doma, jen dva venku. S konkurenty o tři místa v desítce se potkají jednou - doma přivítá Litvínov Karlovy Vary.

„Jsme rádi, že jsme poprvé v sezóně porazili Zlín,“ byl spokojený asistent trenéra Jiří Kučera v neděli. Vyhrávat musí ale dále, z bojující čtveřice je Litvínov zatím na chvostu.

Zápasy do konce základní části
1.2.Třinec - Litvínov
4.2.Sparta - Litvínov
6.2.Litvínov - Karlovy Vary
16.2.České Budějovice - Litvínov
18.2.Litvínov - Liberec
20.2.Kladno - Litvínov
Posledních pět odehraných utkání: 10 bodů a skóre 12:9

Reklama