Hlavní obsah

Bouřlivák Duda je podezřelý, že ve Varech zmlátil chodce na přechodu

PRAHA/KARLOVY VARY

Vyhlášený bouřlivák Radek Duda čelí dalšímu skandálu. Enfant terrible českého hokeje je totiž podezřelý, že minulý týden v Karlových Varech napadl na přechodu pro chodce seniora, kterého předtím málem přejel. Policie informace oficiálně nepotvrdila.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Radek Duda v minulých týdnech vypomáhal extraligové Plzni.

Článek

„Podezřelým je Radek Duda,“ citoval server iDnes.cz jednoho z vysokých policejních důstojníků z Karlových Varů, který si nepřál zveřejnit své jméno. Na Dudu údajně ukazuje i SPZ vozidla BMW, které 63letého důchodce na ulici 1. máje na přechodu ohrozilo a jeho řidič posléze seniora fyzicky napadl. Podezření, že agresorem na zebře byl právě problémový hokejista, potvrdila i televize Nova.

K incidentu došlo na západě Čech minulé úterý. Důchodce na poslední chvíli uskočil před rozjetým bavorákem s pražskou poznávací značkou, přitom se ale o projíždějící vozidlo otřel rukou. Řidič za přechodem pro chodce zastavil, vystoupil z vozidla a zamířil přímo k muži. Nejdříve mu začal sprostě nadávat. Pak se na něj vrhl a pěstmi ho zbil. Když se začali sbíhat lidé, opět nasedl do vozidla a ujel. Pachateli hrozí až tři roky vězení.

Policie oficiálně odmítla potvrdit, že známý hokejista figuruje mezi podezřelými. Na hokejistu prvoligového Chomutova, který v uplynulých týdnech výrazně vypomohl extraligové Plzni postižené odpočtem bodů, nicméně sedí popis, kteří svědci incidentu nahlásili: štíhlý muž kolem 30 let výšky zhruba 190 cm. Sám dvaatřicetiletý rodák z Chodova u Karlových Varů se k případu nevyjádřil: nezvedal telefon, ani nereagoval na SMS.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín