Hlavní obsah

Litvínov vyhrál v Třinci a pod Kýhosem dále stoupá vzhůru

TŘINEC

Vzepětí litvínovských hokejistů pod koučem Vladimírem Kýhosem pokračuje. Severočeši vyhráli ve 47. kole na ledě prvního Třince 3:1 a pod novým trenérem bodovali i v pátém utkání. Dva góly vstřelil Viktor Hübl, který se před šesti lety dvěma zásahy postaral také o poslední tříbodovou výhru Benziny v Třinci.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Třinecký David Květoň objíždí litvínovskou branku. Brankář Martin Volke sleduje puk.

Článek

Domácí začali energicky. Už po několika sekundách Růžička rozezvučel tyčku, ale tím třinecký tlak také skončil. Litvínov se nedal zastrašit, hrál aktivně a využil i svou první přesilovku, když puk po odrazu od zadního mantinelu doklepl u tyčky číhající Hübl.

Hned po vhazování mohl kontrovat Adamský, ale ze sólového nájezdu na Volkeho nevyzrál. Třinec se po sérii vysokých výher v domácím prostředí proti houževnatému soupeři prosazoval obtížně. Neujala se ani šance Květoně, který v 17. minutě opět orazítkoval tyčku.

Litvínov se pod Kýhosem změnil k nepoznání a v ničem nepřipomínal tým, který v Třinci před deseti týdny prohrál ostudně 1:10. Po naivní defenzívě ani stopy, soustředěná hra ve středním pásmu ve druhé třetině úplně zpacifikovala obávanou sílu Ocelářů. Ti se sice ve 24. minutě radovali z vyrovnání, když Květoňova střela z nulového úhlu propadla Volkemu až za záda, ale očekávaný nápor Slezanů se nedostavil.

Severočeši hráli s velkou chutí. Spolupráce Hübla s Lukešem jim v další přesilovce v 27. minutě znovu vrátila vedení. A favorita ještě více znejistěl Majdan, který usměrnil do sítě střelu Gerháta. Litvínov byl v prostředním dějství lepší a Lukeš měl na holi ještě i čtvrtý gól, Hamerlíka však zblízka neprostřelil.

Ani závěrečná snaha domácích nic nepřinesla. Zvýšili sice tempo i agresivitu v útočném pásmu, ale na Litvínov dnes neplatilo vůbec nic. Jednu z mála šancí zahodil Adamský. V poslední minutě Třinec odvolal brankáře a hrál dokonce v šesti proti třem, ale hosté už výhru ubránili.

47. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - HC Benzina Litvínov 1:3 (0:1, 1:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 24. D. Květoň - 6. V. Hübl (Lukeš, Černošek), 27. V. Hübl (Lukeš), 34. Majdan (Gerhát, Švarný). Rozhodčí: Hodek, Turčan - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 8:7, navíc Jánský (Litvínov) 10 min. Využití: 1:2. Diváci: 3305.
Třinec: Hamerlík - Krajíček, Seman, Zíb, Hrabal, Lojek, Hudec - D. Květoň, Polanský, M. Růžička - Zagrapan, Peterek, Adamský - Polák, Bonk, Varaďa - Hrňa, McGregor, Orsava. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.
Litvínov: Volke - Černošek, Kubát, Gula, Švarný, Stříteský, Skuhrovec - Jánský, Vopat, Trávníček - Kubinčák, V. Hübl, Lukeš - Černý, Kracík, Jenáček - Majdan, Bojer, Gerhát. Trenéři: Kýhos a Kučera.

Reklama

Související témata: