Hlavní obsah

Zlín potřetí za sebou zdolal Spartu a posunul se na třetí místo

ZLÍN

Hokejisté Zlína porazili v 47. kole extraligu Spartu 3:0, zdolali dvanácté Pražany potřetí za sebou a posunuli na třetí místo o skóre před Vítkovice. Gólman Tomáš Duba podruhé v řadě proti svému bývalému klubu vychytal čisté konto a celkem už má na kontě v této sezoně pět nul.

Článek

Již v úvodu utkání si přesilovou hru zahráli hosté, když na trestnou lavici putoval Důras. První oslabení Zlín ubránil a gólman Duba si připsal několik zákroků. Následně oba týmy předváděly svižný hokej.

V deváté minutě se domácímu týmu naskytla velká šance otevřít střelecký účet zápasu, když si zahrál dvojnásobnou přesilovku v délce 52 vteřin. Na trestné lavici seděli O´Brien a posila z Kladna Sacha Treille. Zlín uzamknul Spartu ve svém útočném pásmu a ostřeloval hostující branku, vstřelit gól se mu ale nepodařilo. Sparta drtivému náporu svého hostitele odolala. Ke konci třetiny po zmatku ve zlínské obraně měla více ze hry Sparta. Svou převahu nedokázala gólově potvrdit. Po první třetině tak platil bezbrankový výsledek.

Ve druhé dvacetiminutovce převzali iniciativu domácí hráči. Důras ani Švrček ale nenašli recept na překonání brankáře Pöpperleho. Po vyloučení Philippa měl blízko ke gólu Důras. Zlínský útočník ve velké příležitosti poslal puk na vnější brankovou konstrukci sparťanské svatyně. Nebezpečné přečíslení Zlína hasil Macholda v posledním okamžiku, když vypíchl puk Balánovi.

Zlín mohl žehrat na nevyužité šance, neboť Sýkora a ani rozjetý Balaštík nepřelstili brankáře Pöpperleho. Na aktivitu Zlína se Sparta snažila odpovědět a v dobré šanci vystřelil Bartánus. Jeho střela skončila v Dubově náruči. Poté domácí celek nevyužil přesilovku při vyloučení Bartánuse. Přesto se Zlín dočkal gólu, když se v 35. minutě prosadil Holík.

Další důležité momenty nastaly v posledním dějství. Zlín se ubránil při Vlachově trestu a udeřil. Druhou branku moravského týmu vstřelil Ondráček. Možnost udělat něco s nepříznivým vývojem zápasu vzal Spartě Gulaši. Hostující hráč nevybíravě atakoval Kubiše a vyfasoval vyšší trest na pět minut a do konce utkání. Naděje Pražanů definitivně pohasly, když šel na trestnou lavici O´Brien. Druhou přesilovku pěti proti třem už hokejisté Zlína využili bleskově díky Köhlerovi. Vítězství 3:0 už si hokejisté Zlína vzít nenechali.

47. kolo hokejové extraligy:
PSG Zlín - HC Sparta Praha 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 35. Holík (Ondráček), 49. Ondráček (Matějíček), 53. Köhler (Hamrlík, Galvas). Rozhodčí: Homola, Souček - Lhotský, Rozlílek. Vyloučení: 3:6, navíc Gulaši (Sparta) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 5005.
Zlín: Duba - Hamrlík, Linhart, Švrček, Galvas, Řezníček, Míka, Matějíček, Bořuta - Balaštík, Leška, Kubiš - Důras, T. Sýkora, I. Rachůnek - F. Čech, Balán, Köhler - Holík, Roman Vlach, J. Ondráček. Trenéři: Venera a Rostislav Vlach.
Sparta Praha: Pöpperle - Husák, Gulaši, Philipp, Jan Hanzlík, Macholda, O'Brien - Ton, Broš, Kratěna - Bartánus, Rubeš, S. Treille - Žálčík, Karpov, Luňák - Kafka, Dragoun, Hromas - Přibyl. Trenéři: Hořava a Rulík.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články