Hlavní obsah

Brno prohrálo s Českými Budějovicemi a kleslo na jedenácté místo

BRNO

Hokejisté Brna prohráli v 47. kole extraligy s Českými Budějovicemi 2:5 a klesli na jedenácté místo mimo pozice pro play off. V domácí hale Rondo Kometa prohrála sedmé z posledních osmi utkání. Na výhře šestého Mountfieldu, který nastoupil s posilou ze Sparty Jiřím Vykoukalem, se dvěma góly se podílel Lukáš Květoň.

Článek

Brno také s novou akvizicí ze Sparty Koreisem začalo v duchu předcházejících utrápených výkonů. Hned ve druhé minutě se naskytla domácím hokejistům přesilovka, přesto inkasovali. Po chybě obránce Stehlíka na útočné modré čáře vyrazil do protiútoku Mikeska, kterého v nájezdu na branku zastavil nedovoleně Erat. Mikeska z následného trestného střílení překonal střelou k tyči brankáře Hoviho.

Nečekaný úder notně zacloumal s psychikou Brňanů. Snažili se sice o nátlakovou hru, jejich pomalá a nepřesná rozehrávka ale často nabízela soupeři rychlé protiútoky. Jihočeši hráli mnohem aktivněji, důrazně napadali hned po ztrátě kotouče soupeře, kterému nedali prostor k založení plynulého útoku. Navíc v páté minutě kapituloval Hovi podruhé, když nestačil po Šulcově střele reagovat na tečovaný kotouč z hole Romana Pšurného. Po tomto gólu zamířil Hovi rychle na střídačku a v brněnské brance jej vystřídal Trvaj.

Kometa sice mnohem častěji zaměstnávala českobudějovického brankáře Kováře, který ale s přehledem likvidoval všechny pokusy soupeře. Trápící se Brno dostalo v závěru první třetiny další nepříjemný úder, když Květoň přidal třetí branku. Po ní doprovázel do šaten domácí hokejisty pískot nespokojených diváků.

Křečovitě hrající Brňané se sice snažili bojovností krizi zvrátit, ani tato snaha ale na rozjetého soupeře nestačila. Naopak už tak křehké sebevědomí domácích hokejistů dostalo další ránu ve 31. minutě, kdy skončila jejich zcela jalová přesilovka. Hned po návratu z trestné lavice se dostal ke kotouči volný obránce Kolarz, únik dva na jednoho zakončil přesnou přihrávkou na najíždějícího Květoně a ten bez přípravy napálil kotouč nekompromisně do sítě.

Zvednout svůj tým se pokoušel zejména neúnavně bojující Hubáček, který se vrhal do soubojů, ale Kometa se nemohla nadále prosadit. Hosté ve druhé polovině zápasu polevili v tempu, zatáhli se více do defenzívy a spoléhali hlavně na protiútoky. Až v poslední třetině se dočkali domácí fanoušci dvou branek. Padly ale až v závěru a už na prohře nic nezměnily. V 54. minutě po akci Radka Procházky skóroval Širokovs a druhou trefu domácích přidal Erat. Více už ale takticky chytře hrající českobudějovičtí hokejisté domácímu týmu nepovolili, naopak 13 vteřin před koncem Gulaš potvrdil výsledek.

HC Kometa Brno - HC Mountfield České Budějovice 2:5 (0:3, 0:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 54. Širokovs (R. Procházka), 59. Erat (Mojžíš) - 2. Mikeska z trestného střílení, 5. R. Pšurný (Šulc, Kuchejda), 20. L. Květoň (Langhammer), 31. L. Květoň (Kolarz, Langhammer), 60. Gulaš (Kašpařík, Ptáček). Rozhodčí: Hribik, Fraňo - Svoboda, Kalivoda. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 7051.
Brno: Hovi (5. Trvaj) - Houdek, Stehlík, Bičánek, Kempný, Mojžíš, Malec, Protivný - Erat, Dopita, Dlouhý - Balej, R. Hruška, Kvapil - Koreis, Širokovs, Hubáček - Veselý, Brabenec, R. Procházka. Trenéři: Lubina a Číhal.
České Budějovice: Jakub Kovář - Vykoukal, Vydarený, Kolarz, Ptáček, Novák, Šulc, Kotaška - Šimánek, Mikeska, R. Pšurný - Gulaš, Langhammer, L. Květoň - Mertl, Kašpařík, Pletka - Kuchejda, R. Heřman, Seidl. Trenéři: F. Výborný a Kupka.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín