Hlavní obsah

Vykoukal: Měl jsem i nabídku z Finska, ale šel jsem za trenérem Výborným

V pondělí byl oznámen jeho odchod ze Sparty a včera už poprvé ve své kariéře oblékl v nejvyšší soutěži jiný než rudý dres. Hokejový obránce Jiří Vykoukal absolvoval premiéru jako hráč Českých Budějovic a s novým zaměstnavatelem oslavil extraligové vítězství na ledě Brna. "Měli jsme parádní začátek a v brance nás podržel vynikající Kovář," pochvaloval si Vykoukal nový tým.

Foto: Právo

Jiří Vykoukal v dresu Českých Budějovic

Článek

V Brně jste zvítězili hladce 5:2. Dovedl jste si představit lepší premiéru v budějovickém dresu?

Asi ne. Obzvlášť úvod střetnutí se nám stoprocentně povedl. Rychlé vedení 2:0 nám hodně pomohlo a náskok jsme pak bez větších problémů drželi. Jen závěr jsme si malinko zkomplikovali. Tři body ale máme a to je nejdůležitější. Kluci mně v kabině říkali, že předtím dlouho venku nevyhráli a naposledy paradoxně právě na Spartě, odkud jsem do Budějovic přišel.

Do brněnské haly jste se vrátil po čtyřech dnech, v pátek jste v Rondu prohrál se Spartou...

Teď mám samozřejmě mnohem lepší pocity. Přitom si myslím, že Kometa podala tentokrát lepší výkon. Jenže díky parádnímu začátku a vynikajícímu Kovářovi v brance jsme utkání zvládli. Kéž by to takhle pokračovalo dál.

O jiném mužstvu než Budějovicích jste při odchodu ze Sparty neuvažoval?

Dostal jsem ještě zajímavou nabídku z Finska, ale přesto jsem se rozhodl pro České Budějovice. Tým teď hraje v pohodě a vypadá to, že si vybojujeme přímou účast ve čtvrtfinále play off. Šel jsem navíc za trenérem Výborným, s nímž jsem v minulosti zažil ve Spartě leccos dobrého. Znám tady i spoustu hráčů, což je samozřejmě vždycky výhoda. Chci si závěr kariéry v Budějovicích užít.

Byla letošní sezóna ve Spartě vaší nejhorší v kariéře?

Asi ano. Sparta se sice skoro vždycky pomaleji rozjížděla, avšak kolem Vánoc jsme obvykle nabrali formu. Tentokrát nikoli. V téhle sezóně se stalo v klubu mnoho chyb, které jsme už nestihli napravit. Přesto se mi neodcházelo lehce. Teď se ale budu snažit odvést co nejlepší práci v Budějovicích.

Platí vaše dřívější rozhodnutí, že po sezóně ukončíte aktivní činnost?

Rozhodně. V září mě neuvidíte v extralize ani v žádné jiné soutěži.

Reklama

Související témata: