Hlavní obsah

Plzeň musí „vydudat“ body pro play-off bez hříšníka Dudy

PRAHA

Tuhle jízdu do play-off musí zvládnout hokejisté Plzně už bez Radka Dudy. Muže dvou tváří. První klání ale nevyšlo. Tým trenéra Mariana Jelínka v úterý prohrál na Slavii. A bouřlivák chyběl, skončilo mu hostování. Útočník, který měl v Karlových Varech údajně zbít chodce na přechodu, se vrátil do Chomutova. Teď místo hokeje řeší mediálně sledovanou kauzu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Radek Duda slaví s fanoušky.

Článek

"Radek k nám přišel a hrál výborně. Určitě nám bude chybět, musíme si na to zvyknout. Takový hokejista chybí, ale nedá se nic dělat, musíme hrát bez něj,“ řekl plzeňský útočník Tomáš Vlasák, nejproduktivnější hráč extraligy.

Duda odehrál za Plzeň 25 zápasů, vstřelil 16 gólů a na 13 přihrál. Fanoušci mu za jeho výkony zdatně poděkovali, on byl spokojený. Ukázal, že umí. „Bylo to nádherné,“ byl dojatý Duda po posledním utkání v plzeňském dresu.

„Když se zbaví excesů, tak je výborným hráčem. Pro Plzeň udělal maximum,“ glosoval v neděli v České televizi komentátor Milan Antoš.

Jenže za pár hodin spatřil světlo příběh, který stále nemá svůj konec.

Musíme se semknout a každý zápas vydudat, říká Vlasák

„Byl tu chvíli, ale dal snad šestnáct gólů, hrál fantasticky, byl produktivní. Musíme se semknout a každý zápas se vydudat, prostě vydolovat každý bod,“ nevidí jinou cestu Vlasák, který už neřeší nervy s letošní tabulkou. Musel by je mít ze železa - 19. listopadu přišel klub o 19 bodů v kauze „registračky.“ Od té doby dřina a pomalý postup výše. Cílem je předkolo play-off.

"My máme nervy od 19. listopadu, hrajeme každý zápas na doraz, už to nějak neřešíme. Bude to zřejmě boj do posledního kola, musíme se soustředit na každý zápas zvlášť. Je to na zkušenějších, musíme to ustát,“ dodává Vlasák. Dnes Plzeň hostí Kladno.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec