Hlavní obsah

Országh: Potřebujeme začít vyhrávat, jinak půjde psychika dolů

Litvínov

Hokejisté Litvínova nadále uzavírají extraligovou tabulku. V sobotu se ani na čtvrtý pokus nedočkal prvního bodového zisku na jejich střídačce slovenský kouč Vladimír Országh, který převzal tým po minulém ročníku. Proti Plzni měli jeho svěřenci velmi dobré pasáže, v jiných zcela propadli. Výsledkem prvního duelu po dlouhé herní odmlce byla prohra 1:4.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Trenér Litvínova Vladimír Országh.

Článek
Fotogalerie

"To je náš největší problém. Potřebujeme vydržet hrát zodpovědně celých šedesát minut. Zatím se nám to v žádném zápase nepodařilo, proto nemáme žádné body. Někdy děláme zbytečné chyby, jindy se necháme unést. Je to ubíjející. Máme fáze, kdy hrajeme dobře, ale to je velmi malá útěcha, protože potřebujeme začít vyhrávat. Když vítězit nezačneme, psychika půjde dál dolů a ta deka bude čím dál těžší. S tím se pak hraje špatně," přiznal Országh v on-line rozhovoru s novináři.

Ví, že všechny chyby ze hry odstranit nelze, jenže třiačtyřicetiletý bývalý útočník jich vidí až příliš mnoho. "V první řadě musíme začít dávat góly, aby nám stouplo sebevědomí. Na každý gól se strašně moc nadřeme. Šance máme, ale nevyužijeme je. A nebyl to jen zápas s Plzní," připomněl Országh.

U svých svěřenců by rád viděl i větší bojovnost a zaujetí. "O to vítězství se musíme poprat daleko víc, než se momentálně pereme. Jako kdyby nás každý gól soupeře srážel víc a víc. Chyby se stávají, ale mně přijde, jako kdybychom v některých fázích nebyli mentálně odolní. Při rozdílu dvou tří branek jako bychom už ani nevěřili, že to dokážeme zvrátit. Na téhle mentální síle musíme pracovat," zdůraznil Országh.

Cítí, že na týmu se dlouhá herní pauza kvůli opatřením proti koronaviru podepsala, ale odmítá se na ni vymlouvat. "Mladší hráči se s ní z mého pohledu vyrovnali daleko lépe než ti starší. My přitom potřebujeme, aby naši nejlepší hráči na papíře byli nejlepšími i na ledě. To je pro nás hodně důležité. Oni musí být ti, co ten prapor zvednou," uvedl Országh, jehož tým se v pondělí představí na ledě Brna.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec