Hlavní obsah

Vítkovice roznesly Kometu, Litvínov vyhrál na ledě Sparty

PRAHA

Po čtvrteční předehrávce Karlových Varů s Třincem pokračovalo v pátek šesti zápasy 48. kolo hokejové Tipsport extraligy. Liberec se po výhře nad Mladou Boleslaví drží za vedoucím Třincem, uspěly i dva týmy bojující o účast v desítce pro play-off. Litvínov vyhrál na ledě Sparty, Plzeň udolala Kladno po samostatných nájezdech. Stále se trápí Brno, tentokrát prohrálo na ledě Vítkovic.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Brankář Brna Jiŕí Trvaj se spoluhráčem Radimem Bičánkem

Článek

Brno se snaží vrátit na pozice pro play-off, jenže na ledě Vítkovic nemělo vůbec nárok. Týmu nepomohl ani osobní dohled majitele klubu Libora Zábranského nad tréninky a přípravou na zápas a odvezl si z Ostravy výprask 0:5. Vítkovice tak ideálně oslavily 30. výročí zisku posledního mistrovského titulu, v zápase nastoupily v retro dresech.

Litvínov vyhrál i zásluhou dvou gólů Viktora Hübla 3:1 na ledě Sparty a posílil svou pozici na osmém místě tabulky.  V šesti zápasech pod vedením nového trenéra Vladimíra Kýhose získali Severočeši 16 bodů z osmnácti možných a je na tom v  boji s třemi dalšími konkurenty o účast v desítce pro play-off nejlépe. V této sezóně neztratila Benzina s trápícími se Pražany ani bod.

Předposlední Kladno sice získalo z předchozích sedmi zápasů jediný bod, ale v Plzni ještě sedm minut před koncem sahalo po plném bodovém zisku. Pak ale trvalý tlak domácích přetavil ve vyrovnání Vlasák a Plzeň byla úspěšnější i v závěrečných nájezdech. Zatímco první dva střelci hostí neuspěli, kladenského brankáře Cikánka překonali Kovář i Jiří Hanzlík.

Pardubice doma dvakrát neinkasovaly, změnila to Slavia

V Pardubicích se odehrála důležitá bitva o šestku, znamenající přímý postup do čtvrtfinále, se Slavií. Východočeši předchozí dva zápasy doma neinkasovali, tentokrát se ale hosté v ČEZ Areně prosadili už v první třetině. Hned po dvou minutách sice vyrovnal Nahodil, ale to bylo z pohledu domácích vše, Slavia vyhrála 3:1 a drží se za šestými Českými Budějovicemi.

Jihočeši uhájili šestou příčku i přes prohru se Zlínem po samostatných nájezdech. Oba brankáři Kovář i Duba drželi čistá konta až do 58. minuty, pak se prosadil hostující Sivák a hned vzápětí po něm vyrovnal Kašpařík. Zlínu pak v nájezdech zařídil výhru Ivan Rachůnek.

V Liberci se hrálo o úplně rozdílné mety. Zatímco Bílí Tygři bojují o Prezidentský pohár, Mladé Boleslavi se nedaří odpoutat od posledního místa. V polovině listopadu Liberec prohrál 0:6, tentokrát to soupeři vrátil výhrou 3:0. U dvou ze tří branek asistoval Miloslav Hořava, Marek Pinc vychytal druhé čisté konto v sezóně.

Hokejová Tipsport extraliga - 48. kolo:
Plzeň - Kladno 2:1 po sam. nájezdechon-line
Branky: 53. Vlasák, rozh. nájezd Hanzlík - 24. Patera.
Vítkovice - Kometa Brno 5:0on-line
Branky: 21. a 37. Burger, 9. Húževka, 47. Ujčík, 56. Huna.
Pardubice - Slavia Praha 1:3on-line
Branky: 16. Nahodil - 14. Kuboš, 26. Krenželok, 54. Sklenář.
Sparta Praha - Litvínov 1:3on-line
Branky: 48. Dragoun - 4. V. Hübl, 42. Kubinčák, 42. Kracík.
Č. Budějovice - Zlín 1:2 po sam. nájezdechon-line
Branky: 58. Ptáček - 58. Sivák, rozh. nájezd Rachůnek.
Liberec - Ml. Boleslav 3:0on-line
Branky: 21. Klimenta, 44. Bartovič, 47. Bárta.
Předehráno: Karlovy Vary - Třinec 2:4

Reklama