Hlavní obsah

Zlín zvýšil náskok před Jihočechy, vyhrál u nich v nájezdech

Hokejisté Zlína vyhráli v pátečním 48. kole na ledě Českých Budějovic 2:1 po samostatných nájezdech. Před pátými Jihočechy a šestými Pardubicemi tak mají Berani čtyři kola před koncem základní části na čtvrté příčce již pětibodový náskok. Diváci čekali na góly až do 58. minuty, během níž se stihly trefit oba týmy. Nájezdy však ve prospěch hostů rozhodl Ivan Rachůnek.

Článek

Již ve druhé minutě měl obrovskou šanci hostující Sýkora, kterého našel Rachůnek zcela volného před budějovickou klecí, ale gólman Kovář byl na místě. Brzy nato hráli domácí přesilovku, ale nic z ní nevytěžili, podobně jako Zlínští později při vyloučení Vykoukala. Trochu zajímavější to začalo na ledě být až v závěru úvodní třetiny. Příležitost si vypracoval Jihočech Gulaš, na protější straně nebezpečně pálil Vlach. Z bezprostřední blízkosti před zlínským brankářem Dubou neuspěli Květoň ani Pletka a těsně před sirénou ještě Kováře ohrozil Vlach.

V úvodu druhého dějství měli Valaši dvakrát za sebou výhodu přesilové hry a hlavně při té druhé, kdy seděl za katrem opět Vykoukal, byli hodně nebezpeční. Obětavým pádem do Sýkorovy prudké přihrávky se však vyznamenal obránce Kolarz a také gólman Kovář skvěle zasáhl proti bombě zcela volného Důrase. V polovině utkání nevyužil šanci Holík, v protiútoku brankáře Dubu protáhl Ferebauer.

O střelu z dálky se pokusil Roman Pšurný, ale neprosadil se, stejně jako o chvíli později na druhé straně Vlach s Holíkem. Jedinečnou příležitost k otevření skóre měl Leška, ale sólovou jízdu od modré čáry nezakončil. Z domácích útočníků se poté neprosadili Květoň s Gulašem.

Hned po zahájení třetí třetině jeli Českobudějovičtí dva na jednoho, ale Pšurný po přihrávce od Šimánka před Dubou neuspěl. Hosté byli aktivnější, ale hráči Mountfieldu paradoxně měli výraznější šance při občasných výpadech. Bombu zblízka vyslal Pletka, bekhendem se pokoušel zakončit Gulaš, ale nadále bez gólové tečky.

Tentýž hráč v 55. minutě sice před Dubou opět neuspěl, alespoň si však vynutil Hamrlíkův faul. Domácí v přesilovce před brankou několikrát promáchli, při hře pět na pět ještě protáhl Dubu střelou od modré Ptáček, ale z protiútoku otevřel skóre Sivák. Jihočeši ovšem zariskovali a po několika vteřinách power play vyrovnali díky Kašpaříkově teči - zápas se tak prodlužoval.

V nastaveném čase si brankáři moc nezachytali, o druhém premiérovém bodu pak rozhodl až v devátém samostatném nájezdu Rachůnek, na jehož trefu již nedokázal Gulaš odpovědět.

HC Mountfield České Budějovice - PSG Zlín 1:2 po sam. nájezdech (0:0, 0:0, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 58. Kašpařík (Ptáček) - 58. Sivák (Balán), rozhodující sam. nájezd I. Rachůnek. Rozhodčí: Hradil, Jeřábek - Bádal, Kalivoda. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 4514.
České Budějovice: Jakub Kovář - Vykoukal, Vydarený, Kolarz, Ptáček, Novák, Šulc - Šimánek, Mikeska, R. Pšurný - Gulaš, Langhammer, L. Květoň - Kuchejda, Kašpařík, Pletka - Polodna, Mertl, Ferebauer. Trenéři: F. Výborný a Kupka.
Zlín: Duba - Hamrlík, Linhart, Švrček, Galvas, Řezníček, Míka, Matějíček, Bořuta - Balaštík, Leška, Köhler - Důras, T. Sýkora, I. Rachůnek - F. Čech, Balán, Sivák - Holík, Roman Vlach, J. Ondráček. Trenéři: Venera a Rostislav Vlach.

Reklama

Související témata: