Hlavní obsah

Dvě nuly těší, ale dokonale nás prověří Třinec, tvrdí liberecký gólman Pinc

Začátek února zastihl ve vynikající formě libereckého hokejového brankáře Marka Pince. V první den měsíce vychytal v extralize čisté konto na ledě Kladna a totéž zopakoval v pátečním domácím duelu s Mladou Boleslaví. Zajímavostí je, že oba zápasy celek Bílých Tygrů vyhrál přesvědčivě 3:0 a díky tomu se drží na druhém místě tabulky se stejným počtem bodů, jako má vedoucí Třinec.

Foto: Josef Pešout, Právo

Gólman Liberce Marek Pinc

Článek

Dva zápasy po sobě bez inkasovaného gólu, to jistě potěší. Která nula byla snadnější?

Žádný zápas není jednoduchý, i když vyhrajete s čistým štítem. Kladno si vypracovalo hodně šancí. A kdyby se Boleslavští trefili ve druhé třetině do odkryté branky, nikdo by se nemohl divit.  Pabiška měl obrovskou šanci, ale napálil puk do mne. Z mého pohledu se dá hovořit o štěstí.

Jak se vám jeví poslední výkony libereckého týmu?

Myslím, že hrajeme dobře a hlavně bodujeme. Boleslavi jsme nabídli příležitosti vlastními vyloučeními, ale zaslouženě jsme pak zápas dotáhli do vítězného konce. Třetí třetinu jsme si dělali, co jsme chtěli.

Souboje s celky z dolních pater tabulky jste zvládli, ale v neděli vás čeká zřejmě mnohem těžší bitva v Třinci. Co od ní očekáváte?

Potkají se první a druhý celek tabulky a bude to asi velmi dobrý zápas. Dokonale nás prověří. V tomto ročníku každé mužstvo se o něco snaží až do konce základní části, protože ve hře je prvenství po dvaapadesáti kolech, čtvrtfinále i předkolo play-off a týmy zespoda se chtějí vyhnout baráži. Jedině Sparta nemá o co hrát.

Je velkou motivací první místo?

Určitě. Kdo uspěje v neděli Třinci, bude mít nakročeno k poháru za základní část. Když ho už máme takhle blízko, tak se o to musíme pokusit. Oceláři tvoří perfektní mužstvo, ale předem se necítíme poraženi. Statistiky ukazují, že za posledních deset let nikdy vítěz základní části nezískal titul. Rádi bychom tuhle tradici zlomili, pokud bychom šli do play-off z nejlepší pozice.

Po Třinci přijde reprezentační přestávka a po ní závěrečná tři kola. Budete v nich odpočívat?

S trenéry jsem už domluvený, kdy budu chytat, a vypadá to, že bych nastoupil asi ve dvou zápasech.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články