Hlavní obsah

Třinec v šlágru kola porazil Liberec a odskočil mu o tři body

TŘINEC

Hokejisté Třince porazili v souboji dvou vedoucích celků extraligy Liberec 5:0 a tři kola před koncem základní části se přiblížili Prezidentskému poháru. Severočeši za nimi zaostávají o tři body. Dvěma góly a asistencí výhru podpořil Polanský, čtyřikrát Oceláři skórovali z přesilovek. Brankář Hamerlík udržel popáté v sezoně čisté konto.

Článek

Boj lídrů přinesl svižný hokej, ve kterém byli v úvodu aktivnější hosté. Gólem zaváněl už ve druhé minutě brejk Vaka s Klimentou, kterého však bravurně vychytal Hamerlík.

Domácí se po pětiminutové převaze soupeře přizpůsobili vysokému tempu hry a v první přesilovce udeřili: Varaďova rána z levého křídla prošla až k Bonkovi, který ji z brankoviště snadno zametl za Vošvrdu. Liberec kapituloval po 137 minutách a dvou utkáních bez inkasované branky, které ale odchytal dnes odpočívající Pinc.

Oceláři z gólové euforie vytěžili maximum. Severočechy znovu sevřeli a už po 66 sekundách dopravil puk zblízka podruhé do branky Polák. Bílí Tygři se z dvou úderů rychle otřepali. Jejich otevřený styl hry měl ale jeden problém: bídnou koncovku. Dokumentoval to Bartovič, jenž ve 13. minutě trefil jen tyčku.

Druhá část byla více v režii Třince. Hosté to často přeháněli s důrazem v osobních soubojích, měli šest vyloučených a dohromady 131 sekund museli odehrát dokonce v dvojnásobném oslabení. Domácí využili až poslední přesilovku, do sítě si našla cestu bomba Lojka.

Hosté se snad mohli vrátit do hry ještě v závěru druhé části, ale Duškův nájezd zlikvidoval Hamerlík. Třineckého gólmana stihl šlágr kola v oslnivé fazoně. Severočeši měli i v závěru několik slibných šancí, ale slovenský gólman byl vždy připraven.

Výhru Třince stvrdil třetí využitou přesilovkou. Vošvrda si na ránu Květoně sáhl, ale puk stejně doplachtil pod břevno. Závěr pokazil liberecký Ondřej, který 40 sekund před koncem zranil domácího Semana, ale hrozbu hromadné rvačky a Varaďovu mstu sudí v zárodku ukončili. Třinec se nakonec pomstil ještě pátým gólem Polanského.

HC Oceláři Třinec - Bílí Tygři Liberec 5:0 (2:0, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 9. Bonk (Varaďa, M. Růžička), 10. Polák (Polanský, D. Květoň), 38. Lojek (Peterek, Polák), 49. D. Květoň (Polák, Polanský), 60. Polanský (D. Květoň, M. Růžička). Rozhodčí: Souček, Turčan - Lhotský, Rozlílek. Vyloučení: 8:12, navíc Ondřej (Liberec) 5 minut a do konce utkání. Využití: 4:0.
Třinec: Hamerlík - Hrabal, Seman, Lojek, Hudec, Richter, Zíb - M. Růžička, Bonk, Varaďa - Zagrapan, Peterek, Adamský - D. Květoň, Polanský, Polák - Hrňa, McGregor, Orsava. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.
Liberec: Vošvrda - Hunkes, Čakajík, Moravec, Derner, Trončinský, Holub, Ulrych - Kudrna, Dušek, Špaček - Bartovič, Podkonický, M. Hořava - Klimenta, Vak, Bárta - Ondřej, Urban, Vantuch. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.

Reklama

Související témata: