Hlavní obsah

Hokejisté Brna nezastavili výsledkový propad ani s Pardubicemi

BRNO

Hokejisté Komety Brno pokračovali v herním trápení a prohráli v nedělním 49. kole extraligy na domácím ledě s Pardubice 1:4. Brňané prohráli už čtvrtý zápas po sobě, doma nezvládli osmý z posledních devíti zápasů a případná účast v předkole play-off se jim stále více vzdaluje. Vítězství si agresivněji hrající hokejisté Pardubic zajistili v prostřední třetině, kdy využili dvě přesilovky k získání rozhodujícího náskoku a zlomení odporu soupeře.

Článek

I když Kometa i s majitelem klubu Liborem Zábranským na střídačce vstoupila do zápasu aktivně, potýkala se hlavně s kombinačním přechodem středního pásma. Přesto se Brňanům podařilo po střele obránce Stehlíka získat ve 12. minutě jednobrankový náskok. Radovali se z něj však pouhé dvě minuty. Lotyšský útočník v dresu Brna Širokovs vyhodil puk z rohu vlastní obranné třetiny pouze na na Buchteleho, který rozehrál bleskovou akci do otevřených zadních řad soupeře a Pineault pohotově vyrovnal.

Po tomto gólu se vytratila z projevu domácích hokejistů herní pohoda. Sice hýřili snahou, ale bojovnost vysoce převyšovala jejich herní umění a kombinační schopnosti. V přesilovkách pouze honili kotouč v rozích kluziště, neboť se přes pohyblivou defenzívu soupeře jen zřídka dostávali do střeleckého prostoru.

Ve druhé třetině se hra ještě více přiostřila, tvrdé osobní souboje končily často strkanicemi a náznaky šarvátek. Také proto, že v osobních soubojích nezůstávali pardubičtí hokejisté soupeři nic dlužni.

O lepší výsledek připravila Brňany herní nekázeň, neboť oba další góly inkasovali ve vlastním oslabení. Pouhé čtyři sekundy před návratem vyloučeného Malce, jenž odpykával trest za úmyslné vyhození kotouče, přidal druhou branku Pardubic obránce Nakládal. Na jeho tvrdou dělovku od modré čáry Trvaj nestačil zareagovat. Třetí gól přidali hosté opět v přesilovce při vyloučení obránce Stehlíka za zbytečnou šarvátku. Přesilovkovou kombinaci mezi Píšou a Bartkem zakončil pohotovou střelou Kočí.

Po těchto psychických ranách se už Kometa nevzpamatovala. Hrála těžkopádně, bez nápadu. Bruslařsky rychlejší protivník chytře kontroloval hru a naopak v poslední třetině ještě přidal další gól, když Trvaj stačil pouze vyrazit Bartkovu střelu a po nezištné přihrávce Zohorny poslal Somík kotouč do zcela volné poloviny domácí branky. Tři minuty před koncem nespokojení fanoušci Brna naházeli na ledovou plochu papíry a začali ironicky v závěru povzbuzovali a vytleskávat svůj zdeptaný tým.

HC Kometa Brno - HC Eaton Pardubice 1:4 (1:1, 0:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 12. Stehlík (Koreis) - 14. Pineault (Špirko, Buchtele), 31. Nakládal (Starý), 37. Kočí (Bartek, Píša), 48. Somík (Zohorna, Bartek). Rozhodčí: Müllner, Ország (oba SR) - Kajínek, Podražil. Vyloučení: 7:7, navíc Pineault (Pardubice) na 10 min. Využití: 0:2. Diváci: 7200.
Brno: Trvaj - Mojžíš, Malec, Houdek, Bičánek, Stehlík, Kempný, Protivný, Zubíček - Erat, Širokovs, Hubáček - Balej, R. Hruška, Kvapil - Jakub Svoboda, R. Procházka, Brabenec - Veselý, Koreis, Dlouhý. Trenéři: Lubina a Číhal.
Pardubice: M. Růžička - Nakládal, Kaberle, Píša, Kočí, Kolář II, Jillson, M. Drtina - Kolář I, Koukal, Starý - Somík, Kousal, Bartek - Kůrka, Zohorna, Rákos - Buchtele, Špirko, Pineault. Trenéři: Jandač a Hynek

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články