Hlavní obsah

Micka zajistil hokejistům Slavie penaltovou výhru na ledě Kladna

KLADNO

Hokejisté Slavie vyhráli ve 49. kole extraligy na ledě Kladna 4:3 po samostatných nájezdech a stále tak bojují o přímý postup do čtvrtfinále play off. Aktuálně Pražané, o jejichž dnešní výhře rozhodl Tomáš Micka, na sedmém místě ztrácí dva body na Pardubice a České Budějovice. Kladno je stále třinácté, svůj odstup od poslední Mladé Boleslavi ale zvýšilo na pět bodů.

Článek

Trenér Tatíček nasadil poprvé do utkání kompletní čtyři pětky. A radost domácích propukla již na začátku čtvrté minuty, kdy nejlepší domácí kanonýr Kuchler svým třináctým zásahem v sezoně poslal Kladno do vedení. Pražané však brzy srovnali skóre, při signalizovaném vyloučení se po pěkné kombinační akci prosadil Tomica.

Při oslabení mohl svoji premiéru v kladenském dresu gólově oslavit Hašek, ale brankář Kopřiva se nenechal ošálit. Přesto nakonec do konce úvodního dějství inkasoval. Při vyloučení Třetiny se gólové prosadil bek Růžička.

Od začátku druhé dvacetiminutovky zvýšili hosté obrátky. Špatnou rozehrávku gólmana Cikánka ještě zachránil na brankové čáře Nedvěd. Domácí mohli soupeři odskočit zásluhou Bicka, který se šikovně prodral přes Vašíčka, ale ztroskotal na strážci slavistické svatyně.

Hosté se dočkali srovnání stavu rovněž při početní výhodě. Ránu Kuboše nešťastně tečoval Kotrla přímo k Mickovi, který se bekhendem trefil přesně do horního rohu Cikánkovy branky. Kladenští se dostali do dvou obrovských šancí, kdy jeli ve třech na jediného hráče soupeře, třetí gól ale přidat nedokázali.

Třetí třetina byla oboustranně hodně opatrná. Obě mužstva se soustředila především na poctivou defenzívu. Pohnout skórem mohl hostující Krenželok, který se dostal před kladenského gólmana, ale nestačil přesně zamířit. Přesto do konce základní hrací doby se stav ještě dvakrát měnil. V 59. minutě zajistil hostům vedení v přesilovce Svoboda, ale k zisku tří bodů jim to nestačilo. Při power play totiž dokázal svým prvním gólem v dresu Kladna vyrovnat Smoleňák.

V prodloužení mohli rozhodnout Krenželok na jedné respektive Bílek na druhé straně, ale o osudu zápasu nakonec musela rozhodnout až penaltová loterie. Lépe ji zahájili domácí, když se prosadil Bílek. Na jeho úspěch ale nikdo nenavázal. Naopak Faltera, který nájezdy odchytal místo Cikánka, překonali Svoboda a Micka.

HC Vagnerplast Kladno - HC Slavia Praha 3:4 po sam. náj. (2:1, 0:1, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 4. Kuchler (J. Nedvěd, Bicek), 18. D. Růžička (Toman), 60. Smoleňák (J. Drtina, Patera) - 7. Tomica (Jaškin), 29. Micka (Kuboš, P. Jelínek), 59. T. Svoboda (Endál, Vondrka), rozhodující nájezd Micka. Rozhodčí: Šír, Fraňo - Kostka, Jindra. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:2. Diváci: 2391.
Kladno: Cikánek (na nájezdy Falter) - J. Nedvěd, J. Drtina, D. Růžička, Toman, L. Procházka, Piskáček, Mrázek, Kameš - Bicek, Patera, Kuchler - Smoleňák, J. Hašek, Bílek - Hovorka, Melka, Bělohlav - Eberle, Stieler, Kotrla. Trenéři: Tatíček a Kopecký.
Slavia Praha: M. Kopřiva - Roth, Vašíček, Žižka, Kolařík, Kuboš, Krejčík - Krenželok, Třetina, Vondrka - T. Svoboda, Jaškin, Tomica - Micka, Doležal, P. Jelínek - T. Pospíšil, Endál, Sklenář. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.

Reklama

Související témata: