Hlavní obsah

Měl jsem skleněný oči, dojalo Vykoukala poděkování fanoušků Sparty

V české (dokonce i v československé) extralize nikdy nenastoupil za jiný tým než za Spartu. Poprvé v jejím dresu debutoval Jiří Vykoukal už na konci osmdesátých letech minulého století. V letošní sezóně, která je jeho poslední v aktivní kariéře, se svezl s matnými výkony Sparty a minulý týden jej holešovický klub poslal do Českých Budějovic. A v neděli se do haly Sparty v barvách Mountfieldu vrátil. Návrat oslavil vítězně.

Foto: Právo

Jiří Vykoukal v dresu Českých Budějovic

Článek

Jak jste se v roli hosta v holešovické aréně cítil?

Bylo to těžký, člověk tady přeci něco odehrál. Celý den jsem si říkal, že to bude jako na tréninku, když jsme proti sobě ve Spartě hráli.

Už jste někdy seděl na Spartě na té střídačce vlevo od rolby?

Neseděl. Ale všichni kluci (spoluhráči z Budějovic – pozn. aut.), kteří dříve ve Spartě hráli, jako třeba Kašpy (Pavel Kašpařík) nebo Fery Fógl (František Ptáček), mi říkali, že ten pocit je jinej. Ten pocit skutečně jinej je, co si budeme nalhávat. Jsem rád, že mám už zápas za sebou.

Lukáš Luňák ze Sparty (vlevo) inkasuje úder od svého bývalého spoluhráče, dnes obránce Budějovic Jiřího Vykoukala.foto: Právo/Petr Hloušek

Sparťanští fanoušci na vás nezapomněli, po skončení zápasu vyvěsili transparent, na kterém stálo „Bačo, díky“. Co to s vámi udělalo?

To jsem už musel z ledu odjet do kabiny, protože jsem měl trošku skleněný oči. Děkuju jim za to, že mě spousta z nich měla ráda a fandili mi.

Po první třetině to s vámi vypadalo všelijak, jen ne dobře. Jak vám v té dobé bylo?

Po první třetině jsem se cítil hrozně. Říkal jsem si, ať už ten zápas radši skončí.

Ještěže neskončil… Od druhé třetiny se obraz hry radikálně změnil.

Jak jsme snížili, viděl jsem najednou, že se se tým dostává do pohody a na Spartu naopak padá křeč, jako celou sezónu. Věřil jsem, že to otčíme. Zapaťpánbůh, že se nám to podařilo, protože ty body potřebujeme. Myslím, že pro lidi to musel být zajímavý zápas.

Budete to mít v kabině hodně drahé?

Po první třetině to vypadalo, že to bude zadarmo, ale na konci zápasu už to bylo hodně drahý. Ale já jsem rád, do kasy nějak přispěju, protože to se musí.

Reklama

Související témata: