Hlavní obsah

Rozhodla druhá třetina, věděl Čutta po výhře Varů v Litvínově

Josef PešoutPrávo

Nedělní souboj celků, které bojují o účast v předkole play-off, rozhodli pro sebe hokejisté Karlových Varů po vítězství 3:2. A tím se na desátém místě tabulky vzdálili jedenáctému Brnu na rozdíl čtyř bodů. Litvínov vyšel poprvé bodově naprázdno až v sedmém zápase od příchodu trenéra Vladimíra Kýhose na jeho střídačku.

Foto: Miroslav Rada, ČTK

Hokejisté Karlových Varů oslavují vstřelený gól na ledě Litvínova.

Článek

Spokojenost pochopitelně panovala na karlovarské straně, protože tým Energie porazil svého podkrušnohorského soka i počtvrté v sezóně. „To, že se nám proti Litvínovu daří, bych nepřeceňoval,“ tvrdil obránce Západočechů Jakub Čutta.

„Pokaždé jsme měli štěstí v závěru, protože všechna utkání byla vyrovnaná. Znovu jsme urvali důležité tři body. Rozhodující byla druhá třetina, kdy jsme dali vítězný gól. A to krátce poté, co domácí vyrovnali na 2:2. Tam se lámal chléb. Pak jsme už skóre ubránili, i když jsme hráli často v oslabení,“ oddechl si bek Karlových Varů.

Svým spoluhráčům připravoval pěkné šance. „Kdybychom je proměnili, mohl být výsledek ještě jasnější,“ prohodil obránce, který se málem dostal do šarvátky s litvínovským kapitánem Vopatem. „To k hokeji patří. Ale před zápasem jsme měli nějaké úkoly, i co se týče disciplíny. Všechny pokyny, pokud šlo o herní kázeň, jsme splnili, takže k bitce nedošlo,“ usmál se Čutta.

Litvínovský útočník Viktor Hübl litoval, že domácí nebyli více agresivní. „Chybělo nám větší napadání. Sice se nám podařilo dát rychlý gól, ale nedokázali jsme v tlaku pokračovat. Bylo to z naší strany divné utkání, které nám nevyšlo. Bohužel jsme nebodovali, čímž jsme si trochu pohoršili situaci v boji o uhájení desítky. Ale pořád to máme ve svých rukou díky šestibodovému náskoku před Brnem,“ líčil forvard.

Mrzelo ho, že v závěru se nechal zbytečně vyloučit. „Byl jsem potáhnutý protihráčem, ale nic se nepískalo. Pak jsem to neunesl a udělal jsem faul. Beru to na sebe, protože jsem oslabil tým a nedostali jsme se k tomu, abychom soupeře přitlačili k jeho brance,“  smutnil Hübl.

Reklama

Související témata: