Hlavní obsah

Kladno dotáhneme a baráž nebude, tvrdí posila Mladé Boleslavi Demel

MLADÁ BOLESLAV

Mladá Boleslav letos baráž hrát nebude, je stoprocentně přesvědčen hokejový útočník Tomáš Demel, který klub posílil před koncem přestupního období. Dvaatřicetiletý hráč zažil kdysi slavnou éru Vsetína, zahrál si i ve Znojmě a Zlíně, nebo v ruské Toljatti. Naposledy působil ve Slovanu Bratislava, odkud se na konci ledna vrátil do české extraligy.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Hokejisté Mladé Boleslavi se trápí, pomůže jim nová posila Demel?

Článek

Demel byl ve Slovanu Bratislava spokojený, nicméně možnost vrátit se zpátky do Čech s radostí uvítal. "Nešlo jen o mé rozhodnutí, ale o rozhodnutí celé rodiny. Pochopitelně hrál také zájem Mladé Boleslavi a fakt, že se jedná o českou extraligu. Pořád má dobré jméno," říká hráč na oficiálních stránkách BK Mladá Boleslav.

Neodradil jej ani fakt, že přichází do nejhoršího týmu české nejvyšší soutěže. "Já to beru jako výzvu. Věřím, že Mladou Boleslav nebude baráž zajímat a že Kladno dotáhneme. Pro nás je důležité hrát každý zápas tak, jako by byl poslední. Proto se taky budeme o každý bod rvát do posledního dechu," je přesvědčený Demel.

Zápasy o přežití už zažil mnohokrát. Před deseti lety pomáhal zachraňovat Ytong Brno v první lize, zápasy o zachránu pak absolvoval jako hráč Vsetína (2006) i Znojma (2009). Na druhou stranu v posledních dvou sezónách byl se Slovanem zvyklý hrát o nejvyšší příčky ve slovenské lize.

"Slovan je velký, bohatý, a uznávaný klub. Vše je na profesionální úrovni. Na jménu Slovan tam všem nesmírně záleží. Po zkušenostech se slovenským hokejem bych řekl, že se tam nebrání tolik, jako tady. Preferuje se spíše útočný hokej," tvrdí Demel, jenž má s Mladou Boleslaví smlouvu do konce sezóny a pokud se klub v extralize udrží, měl by zde pokračovat i příští rok.

Reklama

Související témata: