Hlavní obsah

Za pivo hozené na trenéra Veneru hrozí Budějovicím pokuta až 50 tisíc

PRAHA

Nekázeň fanoušků může přinést klubu potíže. Toto téma nyní řeší hokejové České Budějovice. Nejdříve v utkání se Zlínem v pátek létaly na led odpadky, poté i pivo. Tento mok přistál na Zdeňku Venerovi, hostujícím trenérovi. Právě kelímek přilétl z hlediště, když některý z diváků neudržel své nervové ústrojí v mezích slušnosti. Nyní před českobudějovickým klubem stojí i hrozba pokuty za chování diváků.

Článek

„Znamená to pro nás velkou nepříjemnost,“ vyjádřil se pro klubové stránky generální manažer klubu František Joun.

"Příčinou problému byl moment, kdy domácí útočník Jakub Langhammer skončil v bolestech na ledě, když jej do kolene zasáhl hostující útočník Tomáš Sýkora. Rozhodčí René Hradil nejprve přerušil hru, po konzultaci se svými kolegy se rozhodl Sýkoru vyloučit. A právě v tu chvíli byl Zdeněk Venera zasažen kelímkem s pivem, který přilétl z hlediště," byl popsán inkriminující moment na webu Budějovic.

Hostující kouč věc nahlásil hlavnímu rozhodčímu, ten poté pořadatelům. „V takovou chvíli už je samozřejmě pozdě. Není v našich silách, aby u každého diváka seděl pořadatel. V takové situaci mohu jen apelovat na slušné a racionální chování diváků,“ řekl k potížím Joun.

Joun věří, že šlo o ojedinělou událost

Sudí Hradil incident vepsal do oficiálního zápisu o utkání a před klubem stojí hrozba pokuty od ředitele extraligy Stanislava Šulce. „Ta se může vyšplhat až k padesáti tisícům korun,“ odhadl Joun, který si váží fanoušků. Ale vše má své hranice.

Před lety klub namontoval nad střídačky ochranné štíty z tvrzeného skla, ty samé zábrany musel klub na své náklady zajistit i do průchodu k šatnám poté, co byl několikrát za sebou zasažen rozhodčí předměty z hlediště. Nyní se dají očekávat další zpřísnění.

„Pokud by se situace opakovala, budeme muset postupovat velmi přísně. Věřím, že šlo o ojedinělou událost, která nebude mít další následky. Udělali jsme maximum pro to, abychom příště hříšníka zjistili,“ dodal Joun.

Reklama

Související témata: