Hlavní obsah

Plzeňští fanoušci pochodovali městem, žádali odvolání Šulce

PLZEŇ

Fanoušci hokejové Plzně vyrazili do ulic západočeského města. V modrobílých dresech, s transparenty a skandovanými hesly protestovali proti znevážení dobrého jména extraligy. Trnem v oku je jim ředitel extraligy Stanislav Šulc a vedení Asociace profesionálních klubů (APK) ledního hokeje, jejichž odvolání se protestním pochodem dožadovali. Fanouškům se nelíbí tvrdé potrestání 19 odečtenými body za pochybení při registraci hráčů. V pohotovosti byli městští strážníci, policie a antikonfliktní tým. Akce proběhla bez konfliktů.

Foto: Jindra Pašková, Právo

Plzeňští fanoušci požadovali při své demonstraci odvolání ředitele extraligy Stanislava Šulce.

Článek

Věrní fanoušci Indiánů si dali dostaveníčko odpoledne v Plzni u ČEZ Arény na Štefánikově náměstí. Na cestu do centra se vydali spořádaně za doprovodu policie. Ta musela v době protestního pochodu na několik minut uzavřít dopravu na křižovatkách ulic, kudy fanoušci procházeli.

Ulicemi se nesla hesla a popěvky jako ‚Stop Šulcovi‘, ‚Chceme změnu v APK‘,  ‚Zjednodušte stanovy‘, ‚Standa Šulc nás nezastaví‘,  ‚My tu ligu stejně vyhrajem‘.

„Chceme, aby se měřilo stejným metrem, aby odstoupilo vedení a zjednodušila se pravidla přestupů. Mohli jsme teď být druzí nebo třetí, nebýt toho trestu,“ uvedl za fanoušky jeden z organizátorů pochodu Zdeněk Pavel.

Fanoušci plzeňských Indiánů protestovali v ulicíchfoto: Právo/Jindra Pašková

Na náměstí Republiky, kam fanoušci došli, zaznělo prohlášení, které přečetl Petr Jindra. „Neprotestujeme proti tomu, že jsme byli potrestáni za chybu, jde nám jen o přísnost trestu, zejména v souvislosti s tím, kdy byla chyba zjištěna, tedy po sedmnácti odehraných kolech,“ uvedl mimo jiné. „Ať trest neznehodnotí soutěž více než samotné pochybení,“ dodal.

Po skandování dalších hesel se pak fanoušci spořádaně rozešli. Akce, na níž se sešlo na 300 fandů plzeňského hokeje, skončila po necelé hodině.

Reklama

Související témata: