Hlavní obsah

Návrat třineckého Kohna pokazila Slavia. Jsme nepříjemní, přiznal Růžička

Libor KalousSport.cz

První smutný, druhý spokojený. Jinak to ani nejde, když jeden prohraje a protějšek vyhraje. Toto je příklad hokejového extraligového utkání Slavie s Třincem. Lídr nejvyšší soutěže v úterý v Praze padl. Tým, který dokáže hrát s lehkostí, prohrál, radovalo se mužstvo, které vyhrává prací a jen prací.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Hokejisté Slavie se radují po brance Lukáše Krenželoka

Článek

„Jinak to nejde, věřím, že se za pár let kluci vyhrají a budou předvádět hru jako Třinec. My jsme nepříjemný mužstvo, hrajeme na hranici, občas to smrdí faulem, ale takový máme hráče. Pokud nepolezou po čtyřech a nebudou kluci bojovat, tak nemáme šanci. Hrát to z hokejky na hokejku, tak dostaneme sedmičku a půjdeme domů,“ řekl po vítězném klání slávistický trenér Vladimír Růžička.

Třinec mohl odskočit na šest bodů od druhého Liberce, nestalo se. U prohry byl i útočník Ladislav Kohn, který musel vynechat předchozích patnáct zápasů kvůli nataženým vazům v koleni.

„Těžko jsem tu pauzu snášel, to asi každý vrcholový sportovec. Dívat se jen na kluky, jak se jim daří, to nebylo moc dobrý. Těšil jsem se na led, měl jsem sice více času na rodinu, ale zapomenout a vymazat z hlavy to nejde. Naštěstí léčba probíhala dobře,“ popsal nucený odpočinek zkušený forvard, který hrál s ortézou. Ty se už nikdy nezbaví. Před zápasem ji vždy navlékne.

Ladislav Kohn se vrátil po zranění, ale na Slavii se neradoval, Třinec prohrál 1:2.foto: ČTK/René Volfík

Třinec sice na Slavii nestačil, ale chce být po posledním kole základní části první. Tedy stát se držitelem Prezidentského poháru. „Určitě bychom to chtěli dotáhnout do vítězného konce, ještě na to máme dva zápasy, musíme pro to udělat všechno, ale do konce není žádný zápas jednoduchý, každý o něco hraje,“ přiznal Kohn, který v úterý ztrácel postupem času energii.

„Bylo znát, že jsem měl dlouho pauzu, do play-off je ale ještě dost času, abych nabral kondici,“ dodal třinecký útočník, který touží být první a v klidu se připravit na vyřazovací boje. Podobně na tom je i Slavia.

"Jsem hrozně rád, že jsme doma začali vyhrávat, vánočními zápasy jsme se nakopli, pokračujeme dál, doufám, že to vydrží,“ pověděl Růžička, který pošilhává po první šestce.

„Pokud uděláme devět bodů (i se zápasem s Třincem), tak věřím, že se tam můžeme dostat, ale Budějovice i Pardubice to mají ve svých rukou, ale budeme bojovat, máme výborného brankáře Míru Kopřivu. Určitě by pro nás byla výhoda se dostat do šestky a potrénovat. Ale nedá se spekulovat, buď tam skočíme, nebo ne,“ nechce si dělat vrásky Růžička. Minimálně předkolo play-off má jasné, proto je klidu.

Reklama

Související témata: