Hlavní obsah

Vítkovice vydřely s Boleslaví výhru a drží se v elitní čtyřce

Hokejisté Vítkovic splnili v 50. kole extraligy roli favorita a na domácím ledě porazili poslední Mladou Boleslav 3:1. Ostravané rozhodli v závěru druhé třetiny dvěma slepenými góly Petra Pohla a Jana Káni, kteří se trefili v rozmezí 44 sekund. Vítkovice nad středočeským celkem vyhrály i čtvrté utkání sezony a drží se v elitní čtyřce extraligové tabulky.

Foto: Milan Malíček, Právo

Boleslavští se na ledě Vítkovic radovali z gólu je jednou. Ilustrační foto.

Článek

Rozháraná první část bez tempa a akce nutila k zívání. I v bídě nepřesností si domácí vytvořili velkou šanci ve čtvrté minutě, ovšem osamocený Sýkora zblízka Schwarze neprostřelil. Favorita zklidnil až Rehák, kterému mezi kruhy nabil Ujčík a v deváté minutě tahem nezaváhal.

Hosté sázeli na brejky. Vyrovnání měl na hokejce Pabiška, ale po nezištné přihrávce Plodka z několika kroků puk nedokázal dostat do opuštěné branky.

Ve druhé třetině úroveň hry stoupla

Až ve druhé třetině se hra více rozproudila. Její úvod patřil hostům, poté převzal iniciativu favorit, ale promarnil přesilovku pět na tři a dvě velké příležitosti ke zvýšení zahodil Klimek. Po nenápadné akci tak srovnal Štefanka, který se bez přípravy trefil pod břevno Málkovy branky.

Boleslavský vzdor favorit zlomil v poslední minutě druhé třetiny. Klimek už do třetice sám před brankou volil přihrávku a Pohl po jeho pobídce snad ani nemohl minout. Během 44 sekund Vítkovice odskočily do dvougólového trháku, když Káňova střela od modré čáry se Schwarzovi překulila přes lapačku za záda.

V závěru sice domácí pustili soupeře do několika nebezpečných situací, ale Málek všechno pochytal a drama se už nekonalo.

HC Vítkovice Steel - BK Mladá Boleslav 3:1 (1:0, 2:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 9. Rehák (Ujčík, Strapáč), 39. Pohl (Klimek, Punčochář), 40. Káňa (Burger, Ujčík) - 37. Štefanka (Pabiška). Rozhodčí: Hrubý, Šindler - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 4:4. Bez využití. Diváci: 3508.
Vítkovice: Málek - Vosátko, Malík, Ovčačík, Trnka, Punčochář, Voráček, Rehák - Huna, Burger, Szturc - J. Sýkora, Húževka, Tomas - Pohl, Vrána, Klimek - Ujčík, Káňa, Strapáč (37. Šedivý). Trenéři: Trličík a Moták.
Mladá Boleslav: Schwarz - Hay, Mikuš, Žabka, Chaloupka, Benda, Dudáš, Marušák, Macháček - Bahenský, Divíšek, Demel - Plodek, Vrbata, Pabiška - Gajovský, Tvrdík, Boháč - Nouza, Štefanka, Matějovský. Trenéři: Holaň a Hiadlovský.

Reklama

Související témata: