Hlavní obsah

Tenhle zápas si budu dlouho pamatovat, prohlásil čtyřbrankový střelec Somík

PARDUBICE

Slovenský útočník Radovan Somík se stal v 50. extraligovém kole prvním hráčem v probíhající sezóně české nejvyšší soutěže, jemuž se podařilo čtyřikrát v průběhu jednoho zápasu zapsat do střelecké listiny. Pomohl tak obhájci prvenství porazit Kladno 7:3. Pro Somíka je to v české extralize rekordní počin, dosud měl na svém kontě jeden hattrick a to ještě v době, kdy hrál za Znojmo.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Radovan Somík z Pardubic před obráncem Slavie

Článek

Přece jen se však již čtyřikrát v jednom utkání mezi střelce v kariéře zapsal, ale ještě na Slovensku v první lize, v nejvyšší soutěži to bylo poprvé. "Jsem rád, že se mi to povedlo, protože nepatřím k nějakým obávaným střelcům a v extralize jsem něco takového ještě nezažil. Tenhle zápas si budu hodně dlouho pamatovat," řekl kanonýr s číslem 96 novinářům.

Přitom přiznal, že do středečního dne nevstával v nejlepším rozpoložení, jakoby na něho zapůsobilo ponuré počasí, které venku panovalo. "I na dopoledním rozbruslení to nebylo ono, ale někdy to tak bývá, že ráno se člověk cítí zle," podotkl s úsměvem Somík.

Ale odpoledne už to prý bylo lepší a na večerní zápas se těšil. "Po té pauze jsem se na utkání těšil, na ledě jsem se cítil dobře. V první třetině se mi podařilo dát dva góly, určitě to pomůže psychicky, protože jsme pak hráli víc uvolněně a myslím si, že se nám hra dařila," připomněl.

Pardubičtí stále ještě nemají jistou účast v první šestce a tak se nabízela otázka, zda hráči trošku neznervóznila úterní výhra Slavie v předehrávce proti Třinci, po níž je Pražané dočasně v tabulce přeskočili.

"Byli jsme si toho vědomi, v těch posledních zápasech jde o všechno, rozhoduje se o té šestce a jsou to už zápasy jako v play off. Ale my jsme se na to už nachystali. Řekli jsme si, že jsou tři body pro nás moc důležité," připomněl Somík.

Ještě nic však není z pohledu Eatonu rozhodnuté. "Čekají nás ještě dva těžké zápasy. Rozhodovat se bude až v tom posledním kole," předpovídal Somík.

Reklama

Související témata: