Hlavní obsah

Vítkovice i počtvrté v sezóně zdolaly Spartu, čtvtrfinále začnou doma

Jan ŠkvorSport.cz

Hokejisté Vítkovic i počtvrté v sezóně porazili Spartu, tentokrát v utkání 51. kola triumfovali na jejím ledě 4:2. Pro Ostravany se přitom utkání nevyvíjelo dobře, po úvodní třetině prohrávali už 0:2, v prostředním dějství ale dokázali výsledek otočit. Vítkovice si tak kolo před koncem základní části zajistily, že čtvrtfinále budou začínat na domácím ledě.

Foto: Petr Horník, Právo

Vítkovický Rudolf Huna se snaží překonat sparťanského brankáře Tomáše Pöpperleho - ilustrační foto.

Článek

Převaha, aktivní hra, navíc dostatek šancí. Více než první třetinu se zdálo, že Sparta bude mít duel s Vítkovicemi jasně pod svou kontrolou. V jedenácté minutě si Luňák krásně vyměnil puk s Karpovem a z mezikruží se trefil přesně mezi Málkovy betony. O sedmdesát vteřin později navíc našlápl ve vlastním obranném pásmu Ton, přebruslil všechny protihráče a tradičním blafákem do bekhendu zajistil Pražanům už dvojnásobný náskok.

S blížícím se koncem úvodní části ale Vítkovice přidaly, a v permanenci byl i domácí gólman Pöpperle. V prostřední třetině hosté svou převahu přetavili i v góly. Ve 26. minutě se při závaru před brankou nejrychleji zorientoval Burger a snížil.

Přesně o minutu později už bylo srovnáno, skákající kotouč poslal za Pöpperleho záda Pohl. Stejný hráč navíc o devět minut později dokonal vítkovický obrat, když zužitkoval Ujčíkovu „baseballovou“ přihrávku ze vzduchu.

Se Spartou mohlo být před druhým odchodem do kabin ještě hůř, střelu Ujčíka při přečíslení dvou na jednoho i s pomocí štěstěny Pöpperle zastavil. O drtivé převaze hostů ve druhé třetině nejlépe referuje poměr střel - 22:3 ve prospěch Ostravanů.

V 52. minutě nechala hostující obrana až příliš prostoru Dragounovi, vše ale stačil napravit včasným sklapnutím betonů gólman Málek. Ten se vytáhl i vzápětí, když reflexivním zákrokem ramenem vychytal Kratěnu. Z protiútoku navíc Vítkovice udeřily počtvrté, z pozice ležmo se prosadil Káňa a uzavřel na konečných 4:2 pro Ostravany.

HC Sparta Praha - HC Vítkovice Steel 2:4 (2:0, 0:3, 0:1)
Branky a nahrávky: 11. Luňák (Karpov), 13. Ton - 26. Burger (Vosátko, Huna), 27. Pohl (Klimek, Vrána), 36. Pohl (Ujčík, Klimek), 53. Káňa (Huna). Rozhodčí: Homola, Hribik - Charvát, Kalivoda. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:2. Diváci: 3634.
Sparta: Pöpperle - Philipp, Gulaši, Macholda, Jan Hanzlík, O'Brien, Husák, Zacpálek - Ton, Broš, S. Treille - Kratěna, D. Výborný, Bartánus - Žálčík, Karpov, Luňák - Kafka, Dragoun, Hromas. Trenéři: M. Hořava st. a Rulík.
Vítkovice: Málek - Vosátko, Malík, Ovčačík, Trnka, Punčochář, Rehák, Voráček - Huna, Burger, Szturc - Šedivý, Húževka, J. Sýkora - Klimek, Vrána, Pohl - Ujčík, Káňa, Tomas. Trenéři: Trličík a Moták.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice