Hlavní obsah

Mladá Boleslav přehrála Slavii, která přišla o šanci na přímý postup

MLADÁ BOLESLAV

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili v 51. kole extraligy Slavii 1:0 a přiblížili se tak na dva body předposlednímu Kladnu. Pražané po prohře, o které rozhodl ve 20. minutě Tomáš Demel, přišli o šanci postoupit přímo do čtvrtfinále play off. Bez ohledu na výsledky nedělního posledního kola obsadí Slavia v základní části sedmé místo.

Článek

Po úvodní nevýrazné pasáži zápasu se do první vážnější šance mohl dostat boleslavský Plodek, ale v šesté minutě nepokrytý před brankou nedokázal zpracovat Vrbatovu přihrávku. V 15. minutě hráli domácí v oslabení, ale obránce Hay se dostal do úniku a byl při něm faulován. Následné trestné střílení chtěl zakončit střelou mezi betony, ale Kopřiva byl pozorný.

Dvě minuty před přestávkou se prokličkoval před Schwarzovu branku Svoboda, jenže už neměl dostatek prostoru na přesné zakončení. Když už se zdálo, že první třetina skončí bez branek, oslavil svůj první gól v mladoboleslavském dresu útočník Demel. Plodkovu přihrávku mezi kruhy napálil z první do sítě a přesouvající se Kopřiva na kotouč neměl nárok.

Na začátku druhé třetiny Slavia nevyužila přesilovku, zato hrozili opět domácí. Marušákovu tečovanou střelu od modré Kopřiva na poslední chvíli vyrazil. Ve 29. minutě se domácí hnali do přečíslení dva na jednoho, Demel přihrál Plodkovi, jenže ten netrefil skákající kotouč.

Slavia dlouho hrozila jen z dálky. Střely Doležala a Krenželoka Schwarz zneškodnil, Pospíšil zakončil těsně mimo. Až dvě minuty před druhou přestávkou se dostal k dorážce z bezprostřední blízkosti Poletín, jenže domácí brankář reflexivně máchl lapačkou a nepřipustil slávistickou radost. V závěru stál sám před boleslavskou brankou Jaškin, ale Schwarze se mu nepodařilo rozhýbat, a tak skóre 1:0 se nezměnilo.

Z vysokého tempa hráči neubrali ani ve třetí třetině. Ve 47. minutě to však přehnal s emocemi Štefanka, po dvouminutovém trestu tak dlouho diskutoval s rozhodčími, až "vyfasoval" trest do konce utkání a proti svému bývalému zaměstnavateli nedohrál.

V polovině závěrečné dvacetiminutovky mohl přidat klid na boleslavské hokejky Nouza, z pravé strany si nabruslil před Kopřivu, ale jeho střela mezi betony neprošla. Na druhé straně se dostala Slavia do přečíslení dva na jedno, ale proti Svobodově střele se Schwarz stihl přesunout. V následných přesilovkách hostí pálili od modré neúspěšně Roth i Kuboš. Ke gólu nepomohla Pražanům ani závěrečná hra bez gólmana. Schwarz tak mohl slavit druhé čisté konto v sezoně.

BK Mladá Boleslav - HC Slavia Praha 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
Branka a nahrávky: 20. Demel (Plodek, Vrbata). Rozhodčí: Mikula, Minář - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 7:4, navíc Štefanka (M. Boleslav) osobní trest do konce utkání. Bez využití. Diváci: 3310.
Mladá Boleslav: Schwarz - Hay, Mikuš, Žabka, Chaloupka, Benda, Macháček, Dudáš, Marušák - Nouza, Divíšek, Pabiška - Vrbata, Plodek, Demel - Hyka, Tvrdík, Boháč - Bahenský, Štefanka, Matějovský. Trenéři: Holaň a Hiadlovský.
Slavia: Kopřiva - Roth, Vašíček, Kuboš, Krejčík, Žižka, Kolařík, Špelda - Krenželok, Sklenář, Vondrka - T. Svoboda, Jaškin, Tomica - Micka, P. Jelínek, Doležal - Pospíšil, Klhůfek, Poletín. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice