Hlavní obsah

Pardubice porazily Zlín v prodloužení, rozhodl útočník Kolař

Hokejisté Zlína prohráli v 51. kole extraligy s Pardubicemi 2:3 v prodloužení, po zápase však mohly být spokojeny oba celky. Domácí i hosté si definitivně zajistili přímý postup do čtvrtfinále play off. Zápas rozhodl gól útočníka Jana Koláře v 64. minutě.

Článek

V úvodu utkání zahrozili hosté. Zlínský brankář Sedláček si ale s pokusem Koukala i s dalšími dvěma dorážkami poradil. Na druhé straně ujel do brejku Leška, centr elitní zlínské lajny svůj samostatný nájezd neproměnil. Už ve druhé minutě byl vyloučen Špirko a provinění pardubického hráče domácí celek využil již po 14 vteřinách, když skóre zápasu otevřel Balaštík. Poté samostatný únik Špirka zneškodnil gólman Sedláček parádním rozklekem.

Hra se přelévala na obě strany. V dobré šanci vystřelil Bartek mimo zlínskou branku. Na opačné straně neuspěl Sivák, jehož střelu schoval brankář Růžička do lapačky. V 16. minutě se Východočeši dočkali vyrovnáním když po zmatku ve zlínské obraně překonal ležícího Sedláčka Špirko.

Na začátku druhého dějství se Zlín ubránil po vyloučení Matějíčka. Před polovinou utkání putovali na trestnou lavici za vzájemnou potyčku Lučka s Pineaultem. Více prostoru svědčilo Zlínu, který si po faulu Somíka vynutil přesilovku čtyř proti třem v délce 39 vteřin. Krátkou početní výhodu ale nevyužil.

Naopak Pardubice zaúřadovaly při vyloučení Švrčka. Když už to vypadalo, že se domácí tým ubrání, tak se ve 32. minutě čtyři vteřiny před návratem zlínského hráče podruhé v zápase prosadil Špirko. Agilní hokejista tak otočil vývoj zápasu ve prospěch Pardubic. Jednobrankový náskok ale Východočeši do druhé sirény neudrželi. Přesně 20 vteřin před koncem druhé dvacetiminutovky prostřelil brankáře Růžičku Vlach.

Třetí třetinu zahájili hokejisté Zlína v přesilovce po faulu Drtiny. Perfektní zpětnou přihrávkou našel Rachůnek Sýkoru, který ale pardubického brankáře nepřekonal. Moravský tým se naopak ubránil při trestu Čecha.

V 52. minutě byl vyloučen Kolář II, který úderem do obličeje zbytečně fauloval Balána. Zlín se v početní výhodě gólově neprosadil. Blízko k hattricku měl Špirko, který se dostal až před Sedláčka. Zlínského gólmana ale napotřetí nepřelstil. Napínavý zápas tak dospěl do prodloužení.

V nastaveném čase se oba týmy přetahovaly o útočné pásmo. Minutu a půl před koncem prodloužení rozhodl o výhře Pardubic útočník Kolář, který prostřelil brankáře Sedláčka.

PSG Zlín - HC Eaton Pardubice 2:3 v prodl. (1:1, 1:1, 0:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 2. Balaštík (Hamrlík, Linhart), 40. Roman Vlach (Kubiš) - - 16. Špirko (Bartek, Mezei), 32. Špirko (Bartek), 64. Kolář I. Rozhodčí: Šindler, Šír - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 4:5: Využití: 1:1. Diváci: 5493.
Zlín: Sedláček - Hamrlík, Linhart, Švrček, Galvas, Míka, Řezníček, Matějíček, Lučka - Balaštík, Leška, Köhler - Důras, T. Sýkora, I. Rachůnek - F. Čech, Balán, Sivák - Holík, Roman Vlach, Kubiš. Trenéři: Venera a Rostislav Vlach.
Pardubice: M. Růžička - M. Drtina, Kaberle, Kočí, Kolář II, Jillson, Mezei, Píša, Mocek - Kolář I, Koukal, Rákos - Somík, Radil, Bartek - Pineault, Špirko, Buchtele - Semorád, Kousal, Zohorna. Trenéři: Jandač a Hynek.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice