Hlavní obsah

Karlovy Vary jsou díky bodu v Českých Budějovicích v předkole

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejisté Karlových Varů si díky zisku bodu za porážku 1:2 po samostatných nájezdech v 51. kole extraligy v Českých Budějovicích zajistili účast v předkole play off. Domácí Mountfield slavil i díky zaváhání Slavie na ledě poslední Mladé Boleslavi přímý postup do čtvrtfinále. Zápas rozhodl ve čtvrté sérii Václav Pletka, který se v rozstřelu trefil dvakrát.

Článek

Karlovarští začali aktivněji. Už v první minutě ohrožovali Kováře v českobudějovické kleci Kumstát a Pech. Domácí odpověděli šancí Mikesky a v šesté minutě po chybě obránce Kokka zaútočili ve třech proti jednomu, ale Kuchejda se v zakončení unáhlil.

O dvě minuty později prokázal bleskovou orientaci Pletka, jenž zachytil puk u mantinelu a bez přemýšlení ho poslal na hůl Kašpaříkovi a ten zblízka překonal brankáře Mensatora. Při trestu Zaťoviče čelila karlovarská obrana drtivému tlaku, ale sotva se hříšník vrátil na led, ztratili domácí kotouč ve středním pásmu a Sailer střelou z pravého kruhu před obránce Vydareného vyrovnal.

Druhé dějství zahájili Jihočeši střeleckým pokusem Mikesky při vyloučení Melenovského a potom se znovu ukázal ve výborném světle Pletka, jenž od zadního mantinelu našel na pravém kruhu Gulaše, ten ale dělovkou Mensatora nepřekonal. Jihočechy následně podržel Kovář, který v oslabení zmařil pokusy Skuhravého i Skladaného. Ve 36. minutě Polodna při napadání v útočném pásmu odzbrojil Přindiše, ale skákavý puk si nestačil připravit ke střele.

Úvod třetí dvacetiminutovky patřil domácímu týmu. Na Mensatora však nevyzrál Mertl střelou z otočky ani Roman Pšurný na dva pokusy zblízka. V ideální pozici se ocitl Květoň, ale karlovarský gólman povyjel a šanci zneškodnil. Z mezikruží pálil Pletka, ze stejného místa při hře čtyři na čtyři zkoušel štěstí Květoň.

Hosté se statečně bránili a dokázali přitom zahrozit z brejkových situací. Kováře však nepřekvapil Zaťovič ani Skladaný. Za stálého tlaku Jihočechů dospěl zápas do prodloužení, v němž dostal v brance hostí přednost Sáblík a dokázal udržet čisté konto stejně jako jeho protějšek Kovář. Nájezdy odchytal znovu Mensator, kterého dvakrát překonal Pletka a tím rozhodl o druhém bodu pro České Budějovice.

HC Mountfield České Budějovice - HC Energie Karlovy Vary 2:1 po sam. náj. (1:1, 0:0, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 8. Kašpařík (Pletka, Vykoukal), rozhodující nájezd Pletka - 19. Sailer (Pech). Rozhodčí: Souček, Turčan - Bláha, Kostka. Vyloučení: 5:6. Bez vužití. Diváci: 4961.
Č. Budějovice: Jakub Kovář - Vykoukal, Vydarený, Ptáček, Kolarz, Novák, Kotaška - Šimánek, Mikeska, L. Květoň - Gulaš, Kašpařík, Pletka - Kuchejda, Mertl, R. Pšurný - Polodna, Langhammer, Gerebauer. Trenéři: Výborný, Kupka.
Karlovy Vary: Mensator (61.-65. Sáblík) - Nosek, Čutta, Gřegořek, M. Rohan, Dobroň, Kokko, Přindiš, Prošek - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Sailer, Pech, Zaťovič - Skladaný, Melenovský, Dej - Zucker, T. Klíma, Hluchý. Trenéři: Baďouček, Pešout.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec