Hlavní obsah

Hubáček: Je to facka jako hrom, teď aspoň neodejít jako spráskaní psi

KLADNO

Nechtělo se mu mluvit, nebylo divu. Kometa Brno si letos nezahraje play-off. Skvělou sezónu ukončila velkým trápením. Bude hrát jen skupinu o udržení. Zmar, koma, sportovní pohroma. "Snad to nevyzní blbě, ale prohraným zápasem v Plzni jsme žili v tom, že už na to nedosáhneme. Teoretická šance byla, ale naprosto minimální," přiznal bez vytáček útočník Petr Hubáček kolo před koncem základní části.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hokejový útočník Brna Petr Hubáček

Článek

Už jste nevěřili? Někde tajně v koutku duše, že kdyby se to nějak seběhlo... Je to obrovské zklamání... Zvláště po průběhu sezóny, kdy jsme měli dva až tři měsíce fakt solidní, pak se ale sešla celá řada věcí, nedokázali jsme zastavit pád. Play-out a jedenácté místo je strašné zklamání. Kvůli těm lidem a euforii v Brně. Je to promarněná sezóna.

Nemělo Brno po skvělém začátku velké plány? Byl to perfektní start, každý počítal s tím, že Kometa bude hrát nahoře až do konce sezóny, ale vršek není lehké udržet. Pořád jsme přece jen druhý rok v extralize, spousta věcí si musí sednout. Tohle by se ale nikdy nemělo stát.

Sledovali jste během zápasu výsledky Litvínova a Varů? Jo, zvlášť, když jsme dali na začátku třetí třetiny na 3:1, viděli jsme, že Liberec vede nad Litvínovem 3:2, tak člověk tak nějak, žil, že šance žije. Kupodivu jsme si i nahráli a měli šance. Když jsme přišli do kabiny, tak jsme věděli, že je konečná. Člověk to skousl a zavřel oči. Potvrdilo se to, v čem jsme dva dny už žili.

Co teď? Jedeme domů a čeká nás parádních šest týdnů.

Co čekáte v posledním kole od brněnských fanoušků? Nevím. Já bych chtěl, aby lidi přišli a zafandili si kvůli sobě, ne kvůli nám. Je spousta věcí, které se budou v klubu probírat, tohle je facka jako hrom, je to strašné ponaučení do dalších sezón.

Bude velké utrpení hrát play-out? To jo. Celou sezónu hrajete pro nějaký úspěch, ale my na play-off nedosáhli. Člověk ví, že má zmařenou sezónu. Můžeme stokrát říkat, že budeme hrát naplno, ale zklamání se zákonitě projeví. Motivace nejde najít. Jedině v domácích zápasech hrát na vítězství, abychom neodešli jako spráskaní psi.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec