Hlavní obsah

Prezidentský pohár je hlavně pro fanoušky, tvrdil třinecký Růžička

Hokejisté Třince poprvé ve své šestnáctileté extraligové historii oslavují prvenství v základní části nejvyšší soutěže. Kolo před jejím koncem o tom rozhodla výhra Ocelářů nad Plzní 4:0 a bodová ztráta Liberce v Litvínově. Prezidentský pohár tak vyzdobí zatím skromnou galerii úspěchů v třinecké Werk Aréně.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Třinecký Martin Růžička (vlevo) v souboji s Pavlem Mojžíšem z brněnské Komety.

Článek

"Je to takové ocenění naši dlouhodobé práce, ale o ten hlavní pohár se začne teprve bojovat," řekl novinářům Radek Bonk, který byl s dvěma góly hlavním strůjcem dnešního vítězství Třince.

Oslavy Ocelářů měly úsměvnou předehru. Vzhledem k tomu, že jejich zápas skončil dřív než souboj Liberce, čekali před bouřícím publikem několik minut srocení na ledě u vlastní střídačky, ale po mylné informaci hlasatele, že Bílí Tygři vstřelili čtvrtý gól, už zamířili do kabiny. Teprve po chvíli se ukázalo, že šlo o omyl a Liberec inkasoval. Tým se proto narychlo vracel z šatny k fanouškům.

"Řekli nám, že Liberec dál gól, tak jsme šli už do kabiny. Tam nám zase řekli, že gól dal Litvínov, tak jsme šli zase zpátky. Ale bylo to v pohodě. Vysvětlilo se to během několika sekund, takže jsme se jen tak prošli," usmál se Martin Růžička.

Podle něj je Prezidentský pohár hlavně dárkem třineckým příznivcům. "Lidi si to užívají, je to hlavně pro ně, za to, jak nás celou sezonu podporují. Ale i pro nás je to samozřejmě zadostiučinění. Máme čas si to chvilku užít, ale pak začne to nejdůležitější. Play off," řekl Růžička.

První úspěch sezony proto Oceláři nejspíše nepůjdou zapít ani decentně. "Za sebe říkám, že asi ne. Ani jsme se o tom ale nebavili," řekl gólman Peter Hamerlík, který dnes udržel šesté čisté konto v sezoně.

Třinec letos poprvé v historii sehrál celou základní část bez velkých výkyvů. Snad až na mytí hlav po debaklu 2:9 v Pardubicích v 15. kole. "Nějaká krize tam možná byla, ale ani přesně nevím kdy. Ten tým je tak kvalitní, že jsme si sedli, něco si k tomu řekli a šlo se dál," uvedl Růžička. "Teď se musíme připravit co nejlépe na play off. Dnešní zápas je příslibem, podali jsme opravdu parádní výkon," dodal nejlepší třinecký střelec a reprezentant, který má po dnešku na kontě 23 gólů.

Reklama

Související témata: