Hlavní obsah

Pozveš ho na oběd a on ti dá dva góly. Tak se pozná kamarád, ušklíbl se Pöpperle

PRAHA

Ti dva se potkali v letech 2006 až 2008 na farmě v AHL v týmu Syracuse Crunch. Z Petra Pohla a Tomáše Pöpperleho se okamžitě stali kamarádi. Jejich přátelství vydrželo až doteď, kdy oba působí v tuzemské extralize. I přesto, že útočník Pohl hraje za Vítkovice, brankář Pöpperle zase za Spartu. V nedávné reprezentační pauze si na sebe našli čas, Pöpperle svého kamaráda pozval k sobě domů a uvařil mu oběd. Poděkování od Pohla? V pátečním vzájemném zápase mu vstřelil dvě branky!

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Sparty Tomáš Pöpperle.

Článek

Po nedávné reprezentační přestávce vítkovický forvard Petr Pohl ožil. Během dvou zápasů nastřílel tři góly, v sezóně už jich má na svém kontě sedmnáct. Co za jeho střeleckou formou stojí? „To raději ani nechtějte vědět. Nevím, jestli to mám vůbec říkat,“ zdráhal se nejprve odpovídat po zápase na Spartě, ve kterém přesně zacílil dvakrát.

„Byl jsem navštívit Pepíse (Tomáše Pöpperleho, brankáře Sparty),“ přeci jen se rozpovídal Pohl a přiznal, že se viděl se svým kamarádem z farmy v AHL, současným gólmanem Sparty. „Děkuju mu, že mi udělal dobré jídlo a takhle mi to teďka jde,“ usmíval se Pohl.

Tomáš Pöpperle.foto: Právo/Petr Hloušek

„Říkal jsem mu: ´Dám ti najíst, ale nesmíš mi dát gól.´ A dal mi dva, no. Tak uvidíme, co uděláme příště,“ kroutil hlavou, byť s jemným úsměvem na rtech, Pöpperle. „Takhle se pozná kamarád,“ dodával. „Tomáš je super kluk, mám radost, že mám takového kamaráda,“ reagoval Pohl, který si je ale vědom, že Pöpperlemu po pátečním představení zůstává něco dlužen. „Teď mu asi dlužím hodně drahý oběd,“ přiznal.

„Dostal jsem ho trošku do pohody, tak mu to snad aspoň vydrží. Hraje výborně, tak snad se mu bude dařit i v play-off,“ tvrdil pak už Pöpperle ve vážném tónu, že svému kamarádovi bude ve vyřazovacích bojích držet palce.

Pöpperle: Chce se mi brečet

Vítkovice si výhrou na Spartě nejenže zajistily jistou přímou účast v play-off, navíc budou čtvrtfinále začínat na domácím ledě. „Vidíte, to ani nevím. Mám z toho ale obrovskou radost,“ těšil se Pohl, který v Holešovicích vstřelil dva góly. „Oba byly víceméně do prázdné branky. Nic těžkého,“ bránil se pochvalným slovům.

Přitom se po první třetině zdálo, že Vítkovice odjedou z české metropole s prázdnou. Sparta v té době vedla 2:0 a držela otěže zápasu pevně ve svých rukách. „Chce se mi z toho brečet. Vůbec jsem nepochopil, jak jsme ve druhé třetině úplně přestali hrát. Nechtěli jsme puk... Fakt jsem to nepochopil, tak nevím, co k tomu říct. Nedokážu si to vysvětlit,“ kroutil Pöpperle hlavou nad tím, že po prostřední části sparťané už 2:3 prohrávali.

„První třetinu jsme prospali. O přestávce jsme se snažili nabudit, abychom se probrali. Možná jsme Spartu trošku zaskočili a zničehonic vedli 3:2,“ poodkrýval Pohl důvod vítkovického progresu.

Pohl: Tohle je jen začátek, tím to nekončí

Sparta tak již poněkolikáté v sezóně ztratila nadějně rozjetý zápas. Kvůli tomu, že její mladý kádr nemá potřebné zkušenosti se zvládáním vypjatých konců duelů? „Je pravda, že mužstvo je mladé a zkušenosti nejsou. Nějaký vliv to mít může, ale to neznamená, že předvedeme tohle, jako proti Vítkovicím.“

To Vítkovice naopak slaví. Play-off je jisté, navíc čtvrtfinále rozehrají před vlastními fanoušky. „Jsme hrdí, že jsme v play-off. Ale tohle je teprve začátek. Tímhle to nekončí,“ nepropadá Pohl euforii. „Když prohrajeme v prvním kole 0:4 na zápasy, bude to na houby.“

Reklama

Související témata: