Hlavní obsah

Trápící se Kometa utrpěla další domácí prohru se Slavií

BRNO

Hokejisté Brna zakončili základní část extraligy domácí porážkou s pražskou Slavií, která Kometu porazila 5:1 i přesto, že trenér Vladimír Růžička nechal odpočívat řadu zkušených hráčů a do sestavy nasadil několik juniorů a starších dorostenců.

Článek

Na výkonu Brňanů byla znovu patrná dlouhodobá psychická krize, která se viditelně projevovala v nepřesné souhře, herní nejistotě a zoufalých přesilových hrách. Jediným kladem ve výkonu domácích hokejistů byly záblesky bojovnosti, která ale tým topící se v krizi nespasila.

Slavii po vyrovnaném začátku nastartovala do pohody ve 13. minutě úvodní branka po hrubé chybě útočníka Hubáčka. Ten se snažil vyvést ze třetiny kotouč, který mu ale sebral junior Klhůfek, před nímž se otevřela volná cesta k brance. Sólo zakončil slavistický útočník střelou, která proklouzla brankáři Hovimu mezi chrániči do sítě. O čtyři minuty později se odrazil kotouč po Jaškinově střele k dalšímu volnému juniorovi v sestavě Slavie Poletínovi, jenž jej vrátil do sítě.

O třicet sekund později Hubáček napravil předchozí zaváhání při první inkasované brance. Po přihrávce od Romana Hrušky Hubáček projel více jak polovinu kluziště a na jeho tvrdou ránu švihem brankář Furch nedosáhl.

Ve druhé třetině Kometa vystupňovala své úsilí, její snaha o zvrat ale končila na špatné koncovce. Ke vstřelení gólu nepomohly Brňanům ani přesilové hry. Naopak Slavia zužitkovala hned druhou početní výhodu. Přesnou akci po ose Svoboda, Roth zakončil bývalý brněnský útočník Pospíšil, jenž snadno překonal bezmocného Hoviho.

Marné snažení Komety vyústilo po další chybě v defenzívě ve čtvrtou inkasovanou branku. Po přihrávce Jiřího Doležala si s brankářem Hovim pohrál Svoboda, jenž po krátké kličce do bekhendu poslal pohodlně kotouč za brankovou čáru. Navzdory povzbuzování diváků "Bojujte za Brno" se už v křeči hrající Kometa na odpor nezmohla. Naopak dvě minuty před koncem se při přesilové hře odhodlal trenér Lubina ke hře bez brankáře. Zaváhání v rozehrávce ale potrestal obránce Jebavý pátým gólem do opuštěné branky Brna.

HC Kometa Brno - HC Slavia Praha 1:5 (1:2, 0:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 18. Hubáček (R. Hruška) - 13. Klhůfek, 17. Poletín (Krejčík, Jaškin), 36. Pospíšil (Roth, T. Svoboda), 46. T. Svoboda (J. Doležal), 58. Jebavý (Roth). Rozhodčí: Šír, Šindler - Pešek, D. Jelínek. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 7126.
Brno: Hovi - Mojžíš, Malec, Ostrčil, Stehlík, Bičánek, Protivný, Houdek - Erat, Koreis, Dlouhý - Veselý, R. Hruška, Hubáček - Balej, Brabenec, Kvapil - Křivohlávek, Širokovs, Veselý. Trenéři: Lubina a Číhal.
Slavia: Furch - Roth, Jebavý, Kuboš, Krejčík, J. Hertl, Špelda, T. Doležal, Jeník - Švagrovský, Sklenář, Vondrka - T. Svoboda, Jaškin, P. Jelínek - Micka, T. Hertl, J. Doležal - Pospíšil, Klhůfek, Poletín. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice