Hlavní obsah

Liberec přehrál České Budějovice 5:2 a je v tabulce druhý

Hokejisté Liberce porazili v posledním zápase základní části extraligy České Budějovice 5:2 a v obsadili tak v tabulce druhé místo. Jihočeši jsou šestí a ve čtvrtfinále se utkají s Vítkovicemi. Sobotní duel Tygři rozhodli ve třetí třetině, ve které třikrát gólově prosadili.

Článek

Lepší vstup do utkání si domácí jen těžko mohli přát. Hned v první minutě Nedvěd obkroužil českobudějovickou branku, přihrál volnému Bartovičovi, jenž neměl sebemenší problém dopravit puk do odkryté branky. Za hosty mohl odpovědět Květoň, ale svojí jedovatou střelou na Pince nevyzrál. Vzápětí dostal Bartovič možnost absolvovat trestné střílení, Kováře ale podruhé nepřekonal.

Postupem času se hra vyrovnala a oba brankáři museli čelit častým útokům soupeře. Mikeska a následně Polodna ve svých šancích na Pince nevyzráli. V závěru třetiny domácí přitlačili svého soupeře a výsledkem byla druhá branka, Kováře překonal po Duškově přihrávce Čakajík.

Domácí do i do druhého dějství vstoupili aktivně a Kovář se nenudil. K ojedinělému ohrožení liberecké branky se dostala dvojce Šimánek, Langhammer, ale druhý jmenovaný v dobré pozici neuspěl. Postupem času hosté začali více dotírat na domácí branku, ale Mikeska ani Pšurný Pince nepřekonali.

To se povedlo až ex-libereckému Šimánkovi, který krásným blafákem nedal domácímu brankáři šanci. Hosty kontaktní branka nabudila a převzali otěže závěru třetiny. Výsledkem byla vyrovnávací branka, o kterou se postaral tvrdou střelou od modré Kolarz. V samotném závěru třetiny mohl obrat dokonat Langhammer, ale po krásném uvolnění mezi libereckými obránci přesně nezakončil.

Hostům opět utekl vstup do třetiny. Nejprve se na pravém kruhu ocitl úplně osamocený Vak, ale na Kováře nevyzrál. To se o pár vteřin povedlo obránci Ulrychovi, jenž od modré čáry tvrdou ranou propálil vše, co mu stálo v cestě.

V 46. minutě bylo pro domácí ještě lépe, když Vantuch zpoza branky našel volného Ondřeje, který doklepnutím poslal puk za Kovářova záda po čtvrté. Českobudějovičtí byli po dvou rychlých brankách jako opaření a dlouho se nezmohli na kloudnou akci. Pinc se tak do hry dostával jen sporadicky. V 56. minutě měl šanci na kontaktní branku Gulaš, ale se šancí nenaložil úspěšně. Závěr si už domácí pohlídali a v 60. minutě přidali pátý gól.

Bílí Tygři Liberec - HC Mountfield České Budějovice 5:2 (2:0, 0:2, 3:0)
Branky a nahrávky: 1. Bartovič (P. Nedvěd), 20. Čakajík (Dušek, P. Nedvěd), 43. Ulrych (Víšek), 46. Ondřej (Vantuch), 60. Hunkes (Nedvěd) - 34. Šimánek (Mertl, R. Pšurný), 37. Kolarz (Ptáček). Rozhodčí: Fraňo, Pešina - Bláha, Kostka. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:0. Diváci: 7211.
Liberec: Pinc - Čakajík, Hunkes, Moravec, Derner, Trončinský, Holub, Pavlů, Ulrych - Kudrna, Nedvěd, Dušek - Klimenta, Vak, Víšek - Bartovič, Podkonický, Špaček - Ondřej, Urban, Vantuch. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.
České Budějovice: Jakub Kovář - Ptáček, Kolarz, Novák, Kotaška, Vykoukal, Vydarený - Šimánek, Mikeska, L. Květoň - Gulaš, Kašpařík, Pletka - Kuchejda, Mertl, R. Pšurný - Polodna, Langhammer, Ferebauer. Trenéři: F. Výborný a Kupka.

Reklama

Související témata: