Hlavní obsah

Karlovy Vary doma opět prohrály, nestačily na Spartu

KARLOVY VARY

Hokejisté Karlových Varů prohráli v 52. kole extraligy s pražskou Spartou 1:2 a připsali si tak na závěr základní části šestnáctou domácí porážku v sezoně. Západočeši v tabulce obsadili desáté místo a v předkole play off se utkají se Slavií.

Článek

Po slavnostním úvodu, kdy vedení Energie předalo u příležitosti 600. zápasu v dresu karlovarského klubu, věcný dar Janu Košťálovi, začala lépe utkání Sparta. Po opatrném úvodu, ztratil v 6. minutě puk na modré čáře domácí Klíma, hostující Dragoun vystřelil a Mensatorem vyraženou střelu do branky dorazil Kafka.

Pražané se však z vedení neradovali dlouho. V 8. minutě našel Dobroň na útočné modré přihrávkou Sailera, ten si nabruslil před Pöpperleho a elegantní žabičkou srovnal stav zápasu. V další částí úvodního dějství měla více příležitostí Sparta. Mensator ale zlikvidoval pokusy Žálčíka, Výborného nebo Bartánuse.

V poslední minutě třetiny na ledě vzplály emoce. Skuhravý zranil vysokou holí v obličeji Žálčíka, kterého následně mstil O'Brien. Karlovarský kapitán obdržel dvě plus dvě minuty a O'Brien dvě plus dvě a osobní desetiminutový trest.

Ve druhé třetině zápas upadl do průměru, až příliš bylo znát, že oběma týmům prakticky o nic nešlo. Optickou převahu si nadále udržovala Sparta. Nejdříve špatnou rozehrávku Mensatora mohl potrestat Bartánus, následně akci Broše s Kratěnou zmařil obětavým pádem Prošek. Největší šanci Západočechů měl Pech, který si vybruslil před strážce hostující branky a bombou trefil jen zadní mantinel.

Sparťané šli zaslouženě ve 42. minutě do vedení, když nedůrazná domácí obrana nechala před Mensatorem zcela osamoceného Treilleho, který v koncovce nezaváhal. Zbytek utkání se dohrával pouze z povinnosti, větší chuť dotáhnout zápas do vítězného konce měli hostující hráči. Domácím nepomohla ani 55 vteřinová power play. Naopak zvýšit mohli Pražané, agilním Treille ale trefil jen tyč.

HC Energie Karlovy Vary - HC Sparta Praha 1:2 (1:1, 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 8. Sailer (Dobroň) - 6. Kafka (Dragoun), 42. S. Treille (D. Výborný). Rozhodčí: Minář, Mikula - Lederer, Gebauer. Vyloučení: 4:4, navíc O'Brien (Sparta) 10 min. Bez využití. Diváci: 4267.
Karlovy Vary: Mensator - M. Rohan, Nosek, Dobroň, Kokko, Čutta, Trefný, Přindiš, Prošek - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Sailer, Pech, Zaťovič - Skladaný, T. Klíma, Dej - Hluchý, Cyganov, Zucker. Trenéři: Baďouček, Pešout a Kněžický.
Sparta Praha: Pöpperle - Philipp, Gulaši, Macholda, Jan Hanzlík, O'Brien, Husák, Zacpálek - Kratěna, Broš, Bartánus - Ton, Výborný, S. Treille - Žálčík, Karpov, Luňák - Kafka, Dragoun, Hromas - Pacovský. Trenéři: M. Hořava st. a Rulík.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články