Hlavní obsah

Kladno ztratilo zápas s Litvínovem a prohrálo podvanácté za sebou

KLADNO

Hokejisté předposledního Kladna podlehli v závěrečném 52. kole základní části s Litvínovem 3:5, přestože ještě na začátku 46. minuty vedli 3:1. Vagnerplast si tak připsal dvanáctou porážku za sebou. Naopak Benzina se díky plnému bodovému zisku posunula na osmé místo a začne předkolo play off proti Plzni v domácím prostředí. Kladno jde do skupiny o udržení s dvoubodovým náskokem na poslední Mladou Boleslav.

Článek

Začátek byl oboustranně opatrný. Domácí měli hned na začátku výhodu přesilové hry, ale branky se nedočkali. Severočeši však hned první početní výhodu využili, když se v koncovce prosadil v deváté minutě kapitán Vopat. Za 87 vteřin bylo vyrovnáno, když se po chybě hostující defenzivy dostal puk k úplně volnému Paterovi a také kapitán Středočechů se prosadil.

Kladno ještě v úvodním dějství získalo dvoubrankový náskok. V 17. minutě našel Patera ideální přihrávkou Bicka a slovenský útočník ranou bez přípravy trefil pravý horní roh litvínovské svatyně. Po dalších 43 sekundách hry se Valský obtočil kolem Černoška a zvýšil na 3:1.

Druhé dějství nenabídlo téměř žádné šance, domácí si hlídali svůj náskok a první vzruch přišel až v poslední minutě, kdy byli vyloučeni Gula a Viktor Hübl, ale svěřenci trenéra Tatíčka na přelomu druhé a závěrečné části nevyužili 90 vteřin trvající přesilovku pěti proti třem.

Kladenští ale nedokázali ani jednou zaměstnat litvínovského gólmana Jaroslav Hübla a pak stejně jako v pátek proti Brnu v poslední dvacetiminutovce čtyřikrát inkasovali. Příležitosti Lukeše a Kubinčáka ještě stačil Falter vychytat, ale na dorážku Viktora Hübla v 46. minutě už nestačil. Za dvě minuty trefil domácí Kalla tyč a v 54. minutě vyrovnal bek Jareš. V čase 57:58 dokonal obrat Kracík a v power play dovršil výsledek osm vteřin před koncem Kubinčák.

HC Vagnerplast Kladno - HC Benzina Litvínov 3:5 (3:1, 0:0, 0:4)
Branky a nahrávky: 10. Patera (Bicek), 17. Bicek (Patera, J. Nedvěd), 18. Valský (Kalla, Bílek) - 9. Vopat (Heinisch, Jareš), 46. V. Hübl (Kubinčák), 54. Jareš (Vopat), 58. Kracík (Kubát), 60. Kubinčák (Lukeš). Rozhodčí: Hradil, Husička - Tošenovjan, Hlavatý. Vyloučení: 6:7, navíc Piskáček (Kladno) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 2071.
Kladno: Falter - J. Nedvěd, J. Drtina, Kameš, Mrázek, L. Procházka, Piskáček, D. Růžička, Šmach - Bicek, Patera, Kuchler - Valský, Kalla, Bílek - Smoleňák, Melka, Hašek - Eberle, Kotrla, Stieler. Trenéři: Tatíček a Kopecký.
Litvínov: J. Hübl - Černošek, Kubát, Stříteský, Jareš, Gula, Švarný, Skuhrovec, Martinka - Kubinčák, V. Hübl, Lukeš - Černý, Vopat, Heinisch - Rindoš, Kracík, Maxa - Majdan, Bojer, Gerhát. Trenéři: Kýhos a Kučera.

Reklama

Související témata: