Hlavní obsah

Kovář překonal rekord Biegla v počtu odchytaných minut

Českobudějovický gólman Jakub Kovář nastoupil v této sezóně i do 52. zápasu základní části a dnes v Liberci překonal rekord Radovana Biegla v počtu odchytaných minut. Dvaadvacetiletý Kovář se dostal na post jedničky, když loni v létě nečekaně ukončil kariéru Roman Turek, a na ledě strávil v tomto ročníku 3135 minut. Biegl měl na kontě v sezóně 2003/04 v dresu Vsetína 3129 minut.

Článek

"Jsem rád, že se mi to povedlo. Přeci jen je to moje první sezóna na postu jedničky a hned taková velká porce zápasů... Navíc před sezonou to ještě vypadalo, že se budeme střídat s Romanem Turkem," řekl novinářům po utkání Kovář.

Šimona Hrubce pustil Kovář mezi tyče jen na dvanáct a Jaroslava Jágra na deset minut. Neunikl ani pozornosti reprezentačního trenéra Aloise Hadamczika, který jej před nedávným turnajem LG Hockey Games zařadil na pozici náhradníka.

Kováře potěšila důvěra trenéra Františka Výborného. "Během sezóny mi věřil natolik, že neměl důvod mě nepostavit do zápasu. Samozřejmě ta porce utkání je veliká a já si teď rád odpočinu. Na druhou stranu jsem se celou sezónu udržoval v zápasovém rytmu a díky tomu se mi lépe držela výkonnost na nějaké konzistentní úrovni," doplnil Kovář, který postoupil s Mountfieldem ze šestého místa přímo do čtvrtfinále. Série s Vítkovicemi odstartuje až ve čtvrtek 3. března.

Reklama

Související témata: