Hlavní obsah

Zápas jsem si užíval a moc se mi líbil, komentoval rekordní zápis P. Nedvěd

LIBEREC

Velkou motivaci měl kapitán libereckých hokejistů Petr Nedvěd v zápase s Českými Budějovicemi, který Severočeši nakonec hladce vyhráli 5:2. Nastupoval do duelu s cílem překonat klubový rekord, co se týče střelecké produktivity v základní části extraligy. Ten dosud držel slovenský útočník Lubomír Vaic, který v sezóně 2005/2006 nasbíral v dresu Bílých Tygrů 52 kanadských bodů za 20 gólů a 32 asistencí.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Kapitán Liberce Petr Nedvěd se raduje z gólu.

Článek

Nedvěd zdolal metu, kterou stanovil jeho předchůdce, už po pouhých 56 sekundách hry. Ideálně přihrál rozjetému Bartovičovi a domácí vedli. A potom elitní centr přidal ještě další dvě asistence, takže jeho dosavadní konto narostlo v sezóně na 55 kanadských bodů za 14 gólů a nevídaných 41 přihrávek.

„V předešlých třech zápasech jsme zaváhali a nechtěli jsme dopustit, abychom spadli třeba až na třetí místo. Proti Budějovicím mě hokej docela bavil a doufám, že i diváky. Jen za stavu 2:2 to vypadalo na drama, ale rychle jsme se znovu zvedli. Je příjemné, že jsem právě v posledním kole základní části stačil vytvořit rekord, i když jsem kvůli zranění vynechal asi sedm zápasů. Nebýt toho, mohla být moje bilance ještě lepší,“ přemítal Petr Nedvěd.

„Ideální by bylo vyhrát základní část, k čemuž nám chybělo pár bodíků. Třeba na Spartě nebo v Litvínově. Teď je ale hlavní připravit se na play-off. Uvidíme, co s námi udělá přestávka vyplněná tréninkem a čekáním na soupeře, který vzejde z předkola. Nikoho si nevybíráme. Pokud chceme do semifinále, musíme vyřadit kohokoliv,“ uvažoval liberecký lídr, který se cítí v herní pohodě.

Pešán: Nalákali jsme diváky

Spokojen nejen s výkonem Nedvěda, ale celého týmu byl asistent libereckého trenéra Filip Pešán: „Chtěli jsme utkání zvládnout a udržet druhou pozici v tabulce. První třetina byla z naší strany parádní. Po utlumení ve druhé části jsme hráče nabádali, aby šli za třemi body. A nakonec jsme rádi, že jsme výsledkem nalákali diváky, aby se přišli podívat na play-off. Zápas s Budějovicemi byl pěknou tečkou za základní částí.“

Naopak asistent budějovického kouče Milan Kupka měl výhrady ke hře Jihočechů: „Připadalo mi to, jako by naši hráči mínili zápas jen odehrát a ne vyhrát. Kdežto ze strany soupeře to bylo opačně. Domácí měli jasnou touhu po vítězství, které si zaslouženě vybojovali.“

Reklama

Související témata: