Hlavní obsah

Litvínov i Slavia mají postup na dosah. Západočeši jsou na hraně vyřazení

PRAHA

Hokejisté Litvínova a pražské Slavie se přiblížili k postupu z předkola play-off, když i ve druhém domácím utkání porazili Plzeň, respektive Karlovy Vary. Severočeši vyhráli 5:2 a do Plzně jedou s příjemným náskokem 2:0 na zápasy, stejný náskok si po výhře 3:1 veze na západ Čech i Slavia. Série pokračují třetími zápasy v sobotu.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Lukáš Rindoš z Litvínova (vpravo) bojuje o puk s Karlem Pláškem z Plzně.

Článek

Plzeň stejně jako v prvním utkání jen dotahovala. Hrdinou domácích se stal František Lukeš, který dal v první třetině v rozmezí pěti minut dva góly. Domácím opět pomohly k výhře přesilové hry.

Při vyloučení Dvořáka využil početní výhodu Roman Vopat a Litvínov vedl 1:0. Za necelou minutu sice bleskově srovnal Martin Straka, jenže Litvínovu vrátil vedení Lukeš, jehož lehkou střelu překvapivě pustil brankář Horčička za svá záda. Po druhém Lukešově gólu v přesilovce pěti proti třem už plzeňský trenér Jelínek sáhl k výměně brankářů. Horčičku nahradil Dušan Salfický a postavil se tak proti bývalému kolegovi z Litoměřic Volkemu, který nyní hájí litvínovskou branku.

Nepokoje mezi diváky během zápasu Litvínov - Plzeňfoto: ČTK/Libor Zavoral

Hostům vrátil naději v polovině zápasu přesnou střelou pod horní tyč Nicolas St.Pierre, jenže na začátku třetí třetiny zlomil Západočechy rychlým gólem Martin Heinisch. Zvrat už nepřinesla ani bitka v závěru zápasu, která měla pokračovaní i v hledišti. Výhru pečetil do prázdné branky Karel Kubát.

Slavia rozhodla ve druhé třetině

Slávisté předvedli v prvním utkání proti Karlovým Varům parádní obrat, který dokonali v samostatných nájezdech. Ve čtvrtek si vypracovali rozhodující náskok během druhé třetiny. Slavia se dostala hned v první minutě druhé části do vedení zásluhou Petra Jelínka. Hosté mohli srovnat, jenže při přesilovce pět na tři domácí celek skvělými zákroky podržel brankář Kopřiva. Další gól přidali slávisté dvě minuty před koncem druhé třetiny, když klasickou přesilovku využil Jiří Doležal.

Útočník Slavie Dmitrij Jaškin (vpravo) se raduje s Jiřím Vašíčkem z branky.foto: ČTK/Roman Vondrouš

Hosty vrátil do hry osm minut před koncem zápasu Marek Melenovský, který snížil na 1:2, jenže všechny šance Karlovým Varům sebral gólem v přesilovce juniorský reprezentant Dmitrij Jaškin.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín