Hlavní obsah

Slavia se opět radovala, porazila Vary a vede v sérii 2:0 na zápasy

Jejich přání bylo naplněno. Druhá strana naopak opět neuspěla. Hokejisté Slavie zvítězili i ve druhém utkání předkola play-off nad Karlovými Vary. Po středeční premiérové radosti 4:3 na nájezdy, dnes vyhráli 3:1. Tým vedený Vladimírem Růžičkou se ujal vedení v sérii 2:0 na zápasy. Jedna výhra Slavii dělí od postupu do čtvrtfinále. Třetí utkání je na programu v sobotu v Karlových Varech.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Obránce Slavie Jakub Krejčík (vpravo) se snaží zastavit Petra Kumstáta z Karlových Varů.

Článek

První třetina nenadchla. Tak trochu připomínala stejnou část zápasu předešlého. Rozdíl byl jen v tom, že nepadl žádný gól. Na trestnou lavici se během dvaceti minut posadilo šest hráčů, ale ani jeden z týmu nedokázal využít početní výhodu.

Největší šanci měl slávistický obránce Petr Kadlec už ve třetí minutě, ale střela téměř z úrovně brankové čáry neskončila za zády brankáře Lukáše Mensatora.

V prostřední části nastal velký obrat. Po 32 sekundách poslal Slavii do vedení Petr Jelínek. Ve 28. minutě hrály Vary 33 sekund přesilovku 5 na 3, tlačily, odstřelovaly Miroslava Kopřivu, ale neuspěly. Od té chvíle se na ledě také přiostřilo, což nebylo vůbec na škodu.

Z mezí více vykročil jen hostující obránce Jakub Čutta, který za faul na staršího dorostence Dmitrije Jaškina vyfasoval dvě plus deset minut. To vše za zákrok do oblasti hlavy a krku. Tuto výhodu využili domácí. Kadlec přihrával a Jiří Doležal skóroval.

Hosté dostali šanci hned na začátku třetí částí. Potřetí v utkání si šel odpočinout na dvě minuty Josef Vašíček, nejvíce trestaný hráč Slavie. Jenže i po uplynutí dvou minut stále Vary prohrávaly 0:2.

Slávisté si ale nedali říci, za pár minut hráli opět v oslabení. Michal Vondrka byl sedmým potrestaným domácím hokejistou v tomto utkání. Karlovarší ale neměli šťastný večer, opět nic. Devět minut zbývalo do konce třetí třetiny.

A přece se zadařilo. V 52. minutě nestačil Kopřiva na Marka Melenovského. Hosté se ocitli v situaci jako v minulém klání domací, dostali se na rozdíl jediné branky. Ti dokázali otočit. Co Vary? Inkasovaly.

V 56. minutě se rozhodčí poradil s kolegou u videa a stav byl opět jiný - 3:1. Dorostenec Jaškin dal celému utkání konečný obraz. Tedy až na konečnou bitku 25 sekund před koncem - domácí Miroslav Třetina a hostující Jakub Trefný si měli co říci.

Slavia - Karlovy Vary 3:1 (0:0, 2:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 21. Jelínek (Vondrka, Kadlec), 39. Doležal (Kadlec), 56. Jaškin (Doležal, Micka) - 52. Melenovský (Dej). Rozhodčí: Hradil, Hribik - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 8:8, navíc Třetina (SLA) 5+DKU -  Čutta (KV) 10. minut, Trefný (KV) 5+DKU. Využití: 1:0. Diváci: 4273. Stav série: 2:0.
Kopřiva - Kadlec, Krejčík, Kuboš, Roth, Vašíček, Kolařík, Žižka -Svoboda, Jelínek, Vondrka - Tomica, Třetina, Krenželok - Sklenář, Doležal, Micka - Poletín, Jaškin, Pospíšil - Klhůfek. Trenér: Růžička.
Mensator - Rohan M., Nosek, Dobroň, Čutta, Trefný, Sloboda, Gřegořek, Prošek - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Sailer, Pech, Zaťovič - Skladaný, Melenovský, Dej - Klíma, Rohan T. Zucker. Trenér: Baďouček

Reklama