Hlavní obsah

Plzeň je krok od vyřazení. Nesmíme spoléhat jen na Straku s Vlasákem, vědí Indiáni

PLZEŇ

Do kritické situace se dostali hokejisté Plzně. Po skvělé jízdě z téměř beznadějného postavení do předkola play-off jim hrozí, že cesta vyřazovací částí pro ně skončí po třech zápasech. S Litvínovem po dvou duelech prohrávají 0:2 v sérii hrané na tři vítězství a sobotní zaváhání by už znamenalo vyřazení.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Lukáš Rindoš z Litvínova (vpravo) bojuje o puk s Karlem Pláškem z Plzně.

Článek

„Ještě nechceme končit, i když jsme v Litvínově svůj cíl urvat aspoň jedno vítězství nesplnili. Nedisciplinovaností a fauly jsme nabídli soupeři šance a přesilovky pěti proti třem. Bohužel zápasům chyběla hokejová krása, ale na tu se v play-off nehraje,“ uvažoval plzeňský asistent Milan Razým.

Na západě Čech ale před pokračováním bitvy nepanuje skepse. „Určitě zbraně neskládáme. Když Litvínov doma dvakrát vyhrál, proč bychom ho nemohli v tomto směru napodobit? Ale je pravda, že pro nás začalo play-off prakticky už v listopadu po bodovém odečtu a každý zápas od té doby je už klíčový. Snad jsme se poučili a pokusíme se sérii ještě zdramatizovat a věříme, že i otočit,“ naznačil Razým odhodlání.

Modrý chce slavit jubileum čtvrtou bitvou

Plzeňští vědí, že soupeř se zaměří znovu na eliminaci jejich elitní první pětky. „Litvínov na ni nasazuje speciální obranu, ale play-off není jen o jednotlivcích. Musíme vystupovat jako tým a nespoléhat na to, že všechno rozhodnou Vlasák se Strakou. Právě v takovýchto zápasech o všechno se ukáže skutečná síla mužstva,“ uvědomil si asistent.

Západočeši spoléhají i na bouřlivé publikum. „Máme šanci přesvědčit naše fanoušky, co v nás je. Obětavost a nasazení beru jako samozřejmost, k tomu je třeba přidat i střeleckou koncovku a vyvarovat se chyb v obraně,“ zamyslel se obránce Jaroslav Modrý, který v neděli oslaví 40. narozeniny. „Věřím, že to bude na ledě při čtvrtém zápase,“ nechal se slyšet veterán.

Pikantní je série pro litvínovského asistenta Jiřího Kučeru, který za Plzeň dlouho hrál a pak ji i trénoval. „I když jsem tam doma, tentokrát přijedu jako soupeř a budu chtít se svým týmem postoupit. A nezáleží na tom, jestli se dočkáme v sobotu, nebo až v neděli. Uvidíme, zda se nám uzdraví marodi, kteří nám chyběli v obou předešlých zápasech. Síly ubývají, ale snad ještě nějaké najdeme, abychom to zvládli,“ přemítal Kučera.

Reklama

Související témata: